Frankrijk

Parijs … een stad van wereldformaat ; vlakbij en perfect te ontdekken op één dag met onze volledige stadsrondrit ! Tijdens deze volledige gecommentarieerde stadsrondrit maakt u kennis met de belangrijkste monumenten van Parijs : de Eiffeltoren – het Louvre – de Champs-Elysées – het Ile de la Cité – place de la Concorde – de Madeleine – de Opera – … enz.
Deze uitstap gaat naar Noord-Frankrijk, waar de Duitsers in de tweede wereldoorlog in de omgeving van St Omer, te midden van een oase van groen, de grootste bunker ter wereld bouwden. Dit zou de eerste vaste lanceerbasis worden voor het raketwapen V2, dat van daaruit Londen moest verniegen. U bezoekt er de stille getuigen van een basis die nooit operationeel werd
Op deze uitstap maakt u kennis met de Maginotlinie, een Frans verdedigingswerk, dat is aangelegd tussen de 2 wereldoorlogen om Frankrijk tegen Duitsland te verdedigen.  Duitsland viel Frankrijk echter vanuit België aan zodat het miljarden kostende project voor niets is geweest. Naast een rit langsheen de Linie bezoeken we ook een fort dat deel uitmaakte van de verdedigingswerken.
Aan Côte d’Opale bezoeken we Calais, één van de grootste Franse havensteden.Vijf minuten voorbij Calais gaat het Frans-Vlaamse polderlandschap plots glooien en kom je terecht in een kuststreek vol woeste kliffen, eindeloze duinen, adembenemende stranden en pittoreske vissersdorpjes. In Boulogne brengen we een bezoek aan Nausicaa,  het grootste Europese centrum dat geheel aan de zee is gewijd.
Ontdek met ons de streek die wereldberoemd is omwille van Frankrijks meest exclusieve exportproduct : champagne ! Een gezellige rondrit laat u genieten van het glooiende landschap, waar deze edele wijnstok gedijt. Zo zijn we al in de juiste stemming om een glaasje te proeven. Maar vergeten we het paradepaardje niet : Reims en haar schitterende kathedraal !
Deze uitstap staat in het teken van de ondergrondse stad, die onstaan is door de exploitatie van steengroeven, die als schuilplaatsen dienden in geval van invasie.  In de loop der eeuwen zijn deze schuilplaatsen uitgegroeid tot een echte ondergrondse stad met pleintjes, kruispunten, drinkputten, veestallen en zelfs een kerk.