België

Diksmuide, stad aan de IJzer lag in de eerste Wereldoorlog in het centrum van de strijd. Vandaag herinneren nog veel monumenten aan die tijd; Maar op een steenworp van het rustige polderlandschap ligt de Belgische kust ! De ideale combinatie !!! Rondrit met gids.
Deze trip brengt naar het West-Vlaamse Heuvelland, vlakbij de Franse grens. De West-Vlaamse bergen bereiken er een maximale hoogte van 156 m met de Kemmelberg. Deze “bergen” zijn het bindteken tussen de deelgemeenten van Heuvelland, waar de natuur nog primeert. Inclusief een bezoek aan het charmante Ieper, een vergane glorie uit de middeleeuwen.
De perfecte instandhouding van haar middeleeuwse karakter maakt van deze stad een toeristische trekpleister van eerste orde voor ons land. In het romantische Brugge kun je vele kanten uit: gezellig kuieren langs historische gebouwen, boottochtje, interessant museumbezoek of shopping.
Een dagje aan onze Belgische kust kan iedereen wel bekoren. Wij brengen u naar de kustgemeente van uw keuze, waar u naar eigen smaak de dag doorbrengt. Onderweg brengen we een bezoek aan een firma die streekproducten vervaardigt. Na de degustatie volgt het middagmaal.
Gent, de bedrijvige hoofdstad van Oost-Vlaanderen was dankzij zijn rijke lakenhandel ooit één van de belangrijkste steden van Europa. Tal van historische gebouwen zijn hier van de stille getuigen. Gent biedt u een waaier van mogelijkheden om een verassende dag te beleven. Eventueel te combineren met een Leievaart vanuit Gent langsheen de mooiste plekjes van Oost-Vlaanderen.
Deze trip brengt u naar Haspengouw, een zacht heuvelend gebied met weidse uitzichten, dat deel uitmaakt van Limburg. Het is een vruchtbare streek die van een natuurlijke fruitstreek is uitgegroeid tot de fruittuin van België. Een lenterit langs de zachtgekleurde bloesems van de duizenden in bloei staande fruitbomen is een aanrader.
Te combineren met een bezoek aan de fruitveiling en/of Tongeren, de oudste stad van België.
De ongerepte natuur van de Hoge Venen is de rode draad op deze trip. Dit stukje natuur, dat gelegen is in de provincie Luik wordt dankzij zijn rijke plant- en diersoorten en zijn zeldzame tufgronden, terecht beschermd als natuurreservaat. Na de rondrit verpozen we bij een heerlijke barbecuemaaltijd en na de middag kunt u naar keuze zelf invullen. Trip met tal van mogelijkheden.
Een charmant stukje België wacht u in de Voerstreek: een zacht golvend landschap, natuurschoon in overvloed en rustige dorpjes in brede valleien met weilanden en bossen… Naar keuze te combineren met een bezoek aan een champignonkwekerij, het drielandenpunt of Maastricht.
Eén van de meest bosrijke streken van ons land treft u aan in de vallei van de ‘Eau Noire’, helemaal in het zuiden van de provincies Namen en Henegouwen. De moderne tijd lijkt aan de streek voorbijgegaan te zijn. De boerendorpen, gelegen temidden van bossen en weiden, leven er nog op het ritme van de seizoenen en van het werk op het veld. Te midden van deze oase van rust had Hitler in 1940 zijn hoofdkwartier.
De ‘vijf’ valleien vinden de i de mooie provincie Namen. U maakt een rondrit in de Maasvallei en haar zijvalleien: de Samber, de Samson, de Bocqa en de Motingée. Steile rotsen en bossen wisselen elkaar af. Tal van bezienswaardigheden liggen diep verscholen tussen al dat natuurschoon.
Deze trip brengt u naar Belgisch Luxemburg voor een tochtje door de kronkelende Semoisvallei. Langsheen schilderachtige dorpjes maken we kennis met het prachtige Ardennenlandschap. U bezoekt ook Bouillon, de parel van de Semois. Zijn burcht is het oudste en interessantste overblijfsel uit de middeleeuwen in België.
Deze reis staat in het teken van de monumentale abdij van Orval, ooit één van de beroemdste en rijkste kloosters uit Europa. Maar Orval wordt ook aangedaan omwille van … zijn lekkere trappistenbier. Korte stop in Bouillon.
De Luikse Ardennen brengen ons naar de streek van Spa, ooit de belangrijkste trekpleister van het hele Ardennengebied.  Ook  nu is Spa nog een heel charmant stadje. Daarnaast genieten we vooral van de overvloedige natuur, zoals de watervallen van Coo, waar de Amblève zich met een donderend geraas neerstort…
De Ourthevallei is ongetwijfeld één van de hoogtepunten van het hele Ardennengebied. Machtige rotspartijen wisselen af met lieflijk bos- en weidelandschappen. Op het programma staat onder meer een bezoek aan het miniatuurstadje Durbuy, waar de tijd bleef stil staan en La Roche, dat zo schilderachtig in een kromming van de Ourthe ligt.
Dit uitstapje leidt u naar ‘groene laars van Henegouwen’. Vlakbij de Franse grens en te midden van de mooie natuur, wordt het een tocht langs stille dorpjes, ver weg van stedelijke drukte. ’s Morgens gaat onze aandacht speciaal uit naar het statige kasteel van Chimay of het Nationaal Marmermuseum. In de namiddag houden we een stop aan het meer van Virelles, één van de grootste meren van België of we brengen de trappisten van Chimay een bezoekje !
De oprichter van het Canada War Museum stichtte dit museum als eerbetoon aan zijn vader, die in de Tweede Wereldoorlog mensen heeft verborgen voor de Gestapo in kelders en tunnels en aan de Canadezen die de Vlaamse bevolking van het nazisme bevrijdden.
In Turnhout brengen we een bezoek aan het Nationaal Museum van de Speelkaart, één van de weinige musea ter wereld die de speelkaart onder de loep neemt. Gecombineerd met een geleid  bezoek aan de tweelingdorpen Baarle-Hertog en Baarle-Nassau in de Belgisch-Nederlandse grensstreek.