Duitsland

Vadertje Rijn begeleidt ons op een dag langsheen mysterieuze burchten, boeiende legenden en middeleeuwse wijnstadjes. Königswinter aan de rand van het Zevengebergte spant de kroon, maar een boottochtje op de Rijn is zeker ook gezellig…
Net voorbij onze Ardennen ligt de Duitse Nord-Eifel. Natuur en milieu worden extra beschermd in dit gebied, dat bekend is om zijn grote stuwmeren, die centra van recreatie zijn. Wij nemen u mee op een rustig uitstapje door deze natuurstreek, dat eventueel kan aangevuld worden met een boottocht op de Rursee en/of een bezoek aan Monschau, het bekendste stadje van de Eifel.
Deze uitstap brengt u naar de Ahrvallei, één van de mooiste valleien van het Rijnland. De steile en rotsachtige oevers van de Ahr zorgen voor een indrukwekkend schouwspel. De mooie natuur, het zachte klimaat en de voortreffelijke wijn trekken heel wat toeristen aan. Wij brengen onder meer een bezoek aan het schilderachtige wijnstadje Althenahr en aan de grootste wijnkelder van de Ahrvallei.
Trier ligt in een verwijding van het Moezeldal, omringd door de uitlopers van de Eifel en de Hunsrück. Deze stad kende als handelsstad en bestuurscentrum een gouden periode ten tijde van de Romeinse overheersing, zo’n 2.000 jaar geleden. Trier is dan ook de oudste stad van Duitsland en bezit heel wat Romeinse  overblijfselen.