Weekendje weg : Altenahr – Ahrvallei

Zin in een weekendje weg? De Ahrvallei is een echte  dichtbijbestemming, die toch een wereld van verschil maakt met je leven van alledag.
Het unieke natuurlandschap zorgt al meteen voor een ander ritme.

De Ahr , die door romantici wel eens  “ de wildste dochter van de Rijn” genoemd wordt, slingert als een ‘rode draad’ door de vallei. Van deze zijvallei van de Rijn gaat dan ook een  bijzondere aantrekkingskracht  uit dankzij de veelzijdigheid van het landschap. Glooiende, groene heuvels wisselen af met ruwe rotsen en hoogoprijzende bossen.

Er heerst ook een mild klimaat dat heel gunstig is voor de wijnbouw. Zo staat de Ahr  bekend als het “Rode wijnparadijs van Duitsland” dat tegelijk ook het noordelijkste wijnbouwgebied van Duitsland is. Los daarvan is de wijnbouw in de Ahrvallei al een curiositeit op zich. Van oudsher liggen alle wijngaarden op steile hellingen, wat voor bijzonder schilderachtige landschappen zorgt.

De streek heeft ook de oudste wijncoöperatieve van Duitsland, namelijk de Winzergenossenschaft Mayschoss-Altenahr, die  werd opgericht in 1868. Door haar uitstekende kwaliteitswijnen, werd de cooperatieve opgenomen in de lijst van beste wijndomeinen van Duitsland, een eer die nog maar 2 coöperatieven te beurt viel. Daarnaast zijn er nog de stadjes als Altenahr en Ahrweiler , die uitnodigen tot slenteren door hun oude straatjes met vakwerkhuizen. Ze herinneren aan lang vervlogen tijden…

Wil je dit van nabij beleven, zie onze website www.vaneykentours.be  onder busreizen :
2 dagen Altenahr op 24/6/2017.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *