7 dagen TIROL

Datum: 28 augustus 2019

 

Prijs: € 635 in half pension

Deze reis brengt u naar St Johan in Tirol in de Kitzbüheler Alpen. In de winter een bekend skigebied, in de zomer vooral een uitgestrekt wandelgebied en een uitstekende uitvalsbasis om op verkenning te gaan naar de mooiste hoekjes van Tirol.
Speciaal voor 2019: de Passiespelen in Erl

Uw hotel in St Johann in Tirol : Hotel Brückenwirt****
Sfeervol familiehotel in Tiroler stijl. Rustig gelegen in de directe omgeving van de dorpskern en de voetgangerszone. Comfortabele kamers, voorzien van douche, wc, flatscreen, gratis Wifi Alle kamers zijn bereikbaar met lift. Goede burgerlijke keuken.

1ste dag en 2de dag : Heenreis
Uw vertrekplaats – via de autosnelweg gaat onze reisweg over Aken – Keulen – Frankfurt (omgeving vrij middagmaal) – Aschaffenburg – Wertheim (bezoek oude stad) Nürnberg naar Denkendorf ( avondmaal en overnachting).

Denkendorf (ontbijt). Via de autosnelweg rijden we verder over München en Rosenheim naar de Oostenrijkse grens. Via Kufstein en Ellmau bereiken we de Kitzbüheler Alpen en onze verblijfplaats St Johann in Tirol. (avondmaal en verblijf).

3de dag tot 6de dag : verblijf in St Johann in Tirol in half pension

Uitstappen :

1. Wildschönau (halve dag)
Via Wörgl op verkenning naar de Wildschönauvallei: van Mühltal naar Niederau, Oberau en Auffach. Mogelijk-heid tot het bestijgen van de Schatzberg (1903m) in Auffach met de gondelbaan.

2. Passiespelen Erl (ganse dag – zondag 1/9)
Sinds 1613 organiseert Erl om de 6 jaar passiespelen. Tijdens een vier uur durend schouwspel brengen 500 ac-teurs in een indrukwekkend kader het verhaal van Christus tot leven. Een hartveroverend spektakel!
(Ticket inbegrepen – aanvang voorstelling 13:00u)

3. Kitzbühel en de Hahnenkamm (halve dag)
Kitzbühel geniet een wereldwijde bekendheid als wintersportoord en golfcentrum. We nemen de tijd om te dwa-len door haar 700-jaar oude straatjes met vele trendy boetieks die haar mondaine imago verraden. Mogelijkheid om de Hahnenkamm te bestijgen voor een onvergetelijk panorama op de Alpen.

4. Königssee – Berchtesgaden – Kehlstein (ganse dag)
Via de Duitse Alpenstrasse rijden we naar de romantische Königssee, omgeven door steile rotswanden (moge-lijkheid tot boottocht). Na de middag verder naar Berchtesgaden, voor een bezoek aan het indrukwekkende bui-tenverblijf van Hitler, als een arendsnest hooggelegen op de rots van Kehlstein.

7de dag : Terugreis
St Johann in Tirol (ontbijt). Via Ellmau en Kufstein bereiken we Rosenheim. Dan gaat het verder over München en Nürnberg naar Heilbronn (omgeving middagmaal). Met Mannheim, Kaiserslautern en Bitburg bereiken we de Hoge Venen en onze vertrekplaatsen.

 

 

Memo:

  • Half pension vanaf 1ste avond tot en met ontbijt 7de dag
  • Alle kamers met bad/douche en wc.
  • Dranken aan tafel niet inbegrepen
  • Toegangsgelden niet inbegrepen
  • Toeslag eenpersoonskamer : € 75

Van Eyken Tours raadt u aan een reisverzekering te onderschrijven bij MAPFRE ASSISTANCE.
Wij stellen u de formule assistance voor (annulatie & bijstand)

Premie per persoon:
€4 per dag voor reizen onder de € 500, met een minimum van €10
€5 per dag voor reizen boven de € 500, met een minimum van €10

Formule Assistance
Medische kosten tot € 25.000
Bagage tot € 500 / € 750
Reisongevallen tot € 7.500
Annulering tot € 500 / € 750

Boek deze reis