7 dagen BERWANG

Datum: 18 juli 2018

 

Prijs: € 595 in half pension
[print_button]

Berwang maakt deel uit van het Tiroler Zugspitzegebied en is meteen ook onze hoogstgelegen bestemming (1336 m). De rust is er totaal, vermits er enkel lokaal verkeer komt. Tussen de hoge alpentoppen kunt u fantastische natuurwandelingen maken. Die rust en ontspanning kunt u eventueel combineren met boeiende uitstapjes naar vlakbijgelegen cultuurschatten…

 Uw hotel in Berwang : Hotel Witt***
Modern hotel, gelegen in het centrum van  Berwang.
Verblijf in het hoofdhotel of één van de gezellige chalets rond het hotel. Comfortabele kamers met douche/bad en wc, tv. ’s Morgens uitgebreid buffet-ontbijt en ook een goede burgerlijke keuken.

 1ste dag : HEENREIS
Uw vertrekplaats – via de autosnelweg gaat onze reisweg over Aken – Koblenz – Mannheim – Heilbronn (omgeving vrij middagmaal) – Ulm – Reutte naar onze verblijfplaats Berwang (avondmaal en verblijf).

 2de  tot en met de  6de dag : verblijf in half pension

Uitstappen :

 1. Vrije dag en verkenning van Berwang  (halve dag)
  Vrije dag om al wandelend de omgeving te verkennen of met de zetellift van een panoramisch uitzicht te genieten.
 2. Lechtal (halve dag)
  Op verkenning door de ongerepte natuur op Oostenrijks en Duits grondgebied, broederlijk met elkaar verbonden door de indrukwekkende Lechtaler en Allgäuer Alpen. We houden onder meer een stop aan een typische houtsnijderij en in het stadje Reutte.
 3. Neuschwanstein (halve dag)
  Uitstap naar het sprookjesachtige kasteel Neuschwanstein, dat ooit eigendom was van de Beierse koning Ludwig II en model stond voor het kasteel van de Schone Slaapster in de fantasiewereld van Walt Disney (mogelijkheid tot bezoek).
 4. Beierse Alpen  (halve dag)
  Via Lermoos en Garmisch-Partenkirchen komen we op de Deutsche Alpenstrasse, één van de mooiste toeristische routes. Langsheen deze route houden we een stop aan de kloosterkerk van Etal. Daarna gaan we verder naar Oberammergau, bekend om zijn mooie beschilderde huizen en zijn passietheater. Na het bezoek banen we ons een weg door de grandiose natuur tot aan de Wieskirche, het absolute toppunt van de Beierse rococo. We verlaten de Deutsche Alpenstrasse in Füssen, waar we de grens over gaan richting Reutte en Berwang.
 5. Innsbrück (halve dag)
  Uitstap naar de hoofdstad van Tirol. Vrije tijd voor shopping en bezoek aan de oude middeleeuwse stad.

7de   dag : TERUGREIS
Berwang (ontbijt). Via de autosnelweg langs Memmingen – Crailsheim naar Heilbronn (omgeving vrij middagmaal). Verder over Koblenz – Kerpen en Aken naar onze vertrekplaatsen.

Memo:

 • Alle kamers met bad/douche en wc.
 • Uitstappen inbegrepen
 • Toegangsgelden niet inbegrepen
 • Supplement single : € 100
 • Dienstvergoeding chauffeur inbegrepen

 

Van Eyken Tours raadt u aan een reisverzekering te onderschrijven bij MAPFRE ASSISTANCE.
Wij stellen u de formule assistance voor (annulatie & bijstand)

Premie per persoon:
€3 per dag voor reizen onder de € 500
€4 per dag voor reizen boven de € 500

Formule Assistance
Medische kosten tot € 25.000
Bagage tot € 500 / € 750
Reisongevallen tot € 7.500
Annulering tot € 500 / € 750

Boek deze reis