6 dagen WENEN

Schonbrunn
Datum: 1 augustus 2019

 

Prijs: € 550 in half pension

In een sfeer van romantiek en nostalgie leert u een stad kennen, die zijn bezoekers naast betoverende paleizen en historische gebouwen, ook heel veel gezelligheid te bieden heeft. Een bezoek aan de wereldhoofdstad van de muziek en de wals blijft u voor altijd bij !

Uw hotel in Stockerau : City Hotel ****
Rustig gelegen vlakbij Wenen in het natuurgebied Donau-Auen. Sfeervol wellnesshotel met alle comfort. Goede burgerlijke keuken.

1ste en 2de dag: Heenreis
Uw vertrekplaats – vanuit Brussel nemen we de autosnelweg over Keulen en Frankfurt (omgeving vrij middag-maal) naar Wertheim, een schilderachtig historisch stadje aan de Main (stop voor bezoek). Daarna verder via Würzburg en Nürnberg naar Velburg (avondmaal en overnachting).

Velburg (ontbijt). We nemen de autosnelweg via Passau en Linz naar Wenen, waar we rond het middaguur aankomen. In de namiddag genieten we van een rondrit langs de Wienerring met zijn monumentale 19de eeuwse paleizen en het Prater met het wereldberoemde Riesenrad en de Donautoren. Tot slot houden we nog een stop aan het ecologische Hundertwassershaus, waar natuur en kunst hand in hand gaan. Daarna verder naar Stockerau (check-in, avondmaal en overnachting)

3de dag:
Stockerau (ontbijt) ). In de voormiddag bezoeken we kasteel Schönbrunn, de zomerresidentie van de Habsburgers met de appartementen van keizerin Maria Theresia en de uitgestrekte tuinen. Vrij middagmaal. Na de middag maken we een uitstap naar de Kahlenberg voor een panoramisch uitzicht op gans Wenen. Daarna begeven we ons naar Klosterneuburg met gelegenheid tot bezoek aan het abdijpaleis van keizer Karel VI. Na het bezoek zakken we af naar het centrum van Wenen voor een avondje uit (vrij avondmaal). Naar keuze kan men een onvergetelijk Weens operetteconcert bijwonen (mogelijkheid tot reservatie bij inschrijving) of gezellig op eigen houtje Wenen verkennen.
Stockerau (overnachting).

4de dag:
Stockerau (ontbijt). ’s Morgens vrije tijd om uw verblijfplaats Stockerau te verkennen of te genieten van de faciliteiten van uw hotel. Vrij middagmaal.
’s Namiddags trekken we de oude stad in voor een wandeling via de Kärtnerstrasse naar de Stephansdom, het Mozarthaus en de Kaisergruft. Voor we naar het hotel terugkeren, houden we nog een stop aan het stadspark en de tuinen van het Belvédère.
Stockerau (avondmaal en overnachting).

5de en 6de dag: Terugreis
Stockerau (ontbijt) We beginnen de dag met een bezoek aan de Hofburg, het winterpaleis van de Habsburgers met de keizerlijke appartementen, het Sissi-museum en de schatkamer.
Vrij middagmaal in de stad en aansluitend vrije tijd die we naar believen kunnen invullen: flaneren langs mooie winkels en gezellige koffiehuizen, een museum of expositie bezoeken, een rustpauze inlassen?
Velburg (avondmaal en overnachting).

Velburg (ontbijt). Via de autosnelwegen rijden we richting België over St Polten – Linz – Passau – Regensburg (omgeving vrij middagmaal) – Nürnberg – Frankfurt – Keulen – uw vertrekplaats.

Memo:

  • Half pension vanaf 1ste avond tot en met ontbijt 6de dag
  • Dranken aan tafel niet inbegrepen
  • Alle kamers met bad/douche en wc
  • Toegangsgelden en concert niet inbegrepen
  • Toeslag eenpersoonskamer : € 110

Van Eyken Tours raadt u aan een reisverzekering te onderschrijven bij MAPFRE ASSISTANCE.
Wij stellen u de formule assistance voor (annulatie & bijstand)

Premie per persoon:
€4 per dag voor reizen onder de € 500, met een minimum van € 10
€5 per dag voor reizen boven de € 500, met een minimum van € 10

Formule Assistance
Medische kosten tot € 25.000
Bagage tot € 500 / € 750
Reisongevallen tot € 7.500
Annulering tot € 500 / € 750

Boek deze reis