6 dagen FRIESLAND

Datum: 15 september 2019

 

Prijs: € 820 in vol pension

Friesland is een buitenbeentje in Nederland. Men spreekt er een eigen taal en de sfeer van weleer is er nog voelbaar. Oude steden en dorpen bekoren door de rust en de omliggende natuur.Trouwens Leeuwarden en gans Friesland zijn in 2018 uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa. Heel wat nieuwe projecten zagen de laatste jaren dan ook het licht en ieder zette zijn beste beentje voor om streek en stad een frisse look te geven!

1ste dag : heenreis
Uw vertrekplaats. Via de autosnelweg langs Antwerpen – Breda – Meerhout (vrije koffiestop) – Amersfoort – Harderwijk en Zwolle naar Giethoorn, ook wel Hollands Venetië genoemd. De meeste huizen zijn er als het ware op eilandjes gebouwd die onderling door bruggetjes verbonden zijn. We verkennen Giethoorn op de best mogelijke manier, namelijk per rondvaartboot. Middagmaal ter plaatse. Daarna gaat het via Wolvega naar Leeuwarden (avondmaal en overnachting).

2de dag:
Leeuwarden (ontbijt). We blijven de ganse dag in Leeuwarden, het cultureel centrum van Friesland. In het gezelschap van een Friese gids in klederdracht gaan we ’s voormiddags op verkenning in het monumentale Leeuwarden en maken onder andere kennis met de grachten, het Stadhouderlijk Hof en de prachtige Prinsentuin. Middagmaal in de stad. Aansluitend vrije namiddag in het bruisende Leeuwarden, dat niet alleen een rijk cultureel aanbod heeft, maar ook veel bijzondere winkeltjes telt.
Leeuwarden (avondmaal in ons hotel, gevolgd door een folkloristisch optreden en overnachting).

3de dag:
Leeuwarden (ontbijt). In de voormiddag trekken we noordwaarts naar Groningen, voor een vrij bezoek aan de hoofdstad van Friesland en rijden dan door naar het kuststadje Pieterburen, waar we een bezoek brengen aan de zeehondencrèche. Middagmaal onderweg. In de namiddag is het tijd voor koninklijk groen! Dus rijden we rechtstreeks naar het koninklijk bos van Oranjewoud: een mix van lange lanen, parken met royale eiken en beuken, een handjevol overgebleven landhuizen, waterpartijen en kleine weilandjes tussen de bossen. Meer hebben we niet nodig voor een gezellige wandeling en een verrassing!
Leeuwarden (avondmaal, bingoavond en overnachting).

4de dag :
Leeuwarden (ontbijt). Vandaag maken we een daguitstap naar Ameland, één van de Waddeneilanden, bekend om haar ongerepte natuur en haar unieke charme van weleer. Een overzetboot brengt ons in 45 minuten van Holwerd naar Nes. Aangekomen op Ameland maken we een rondrit op het eiland met een plaatselijke bus. Middagmaal aan het strand en aansluitend vrije tijd. Er heerst een gezellige drukte met winkeltjes en restaurants, die harmoniëren met de prachtige oude huisjes en gebouwen. Terug naar Holward per overzetboot en verder naar Leeuwarden (avondmaal en overnachting).

5de dag:
Leeuwarden (ontbijt).’s Morgens brengen we een bezoek aan de bunker van Grou, die ten tijde van de Koude Oorlog tegen een mogelijke atoomaanval moest beschermen. Daarna hebben we oog voor één van de passies van de Friezen: de elfstedentocht. Tijdens een rondrit onder leiding van een plaatselijke gids komen we alles te weten over deze pittoreske havenstadjes die met elkaar verbonden worden door een legendarische schaatsroute! Ondertussen is het alweer van 1997 geleden dat de weersomstandigheden toelieten om de deze schaatswedstrijd te laten doorgaan. Middagmaal onderweg.

6de dag: terugreis
Leeuwarden. We verlaten onze verblijfplaats via de Afsluitdijk, waar we een stop houden aan de Kazematten van Kornwerderzand, de enige plaats in Europa waar in de meidagen van 1940 de Duitse Blitzkrieg vastliep. Langs het IJsselmeer verder langs Amsterdam naar Volendam, het olijke kaasstadje waar we verwacht worden voor het middagmaal en de tijd nemen voor een verkennende wandeling. Onze laatste etappe gaat over Utrecht – Breda en Antwerpen naar uw vertrekplaats.

 

 

Memo:

  • Vol pension vanaf 1ste avond tot en met middagmaal 6de dag
  • Dranken aan tafel niet inbegrepen
  • Alle kamers met bad/douche en wc.
  • Toegangsgelden niet inbegrepen
  • Toeslag eenpersoonskamer : € 240

Van Eyken Tours raadt u aan een reisverzekering te onderschrijven bij MAPFRE ASSISTANCE.
Wij stellen u de formule assistance voor (annulatie & bijstand)

Premie per persoon:
€4 per dag voor reizen onder de € 500, met een minimum van € 10
€4 per dag voor reizen boven de € 500, met een minimum van € 10

Formule Assistance
Medische kosten tot € 25.000
Bagage tot € 500 / € 750
Reisongevallen tot € 7.500
Annulering tot € 500 / € 750

Boek deze reis