6 dagen BORDEAUX en AQUITAINE

Datum: 13 juli 2019

 

Prijs: € 810 in vol pension

Deze reis brengt u naar Aquitaine, een streek in Frankrijk, die begrensd wordt door de Atlantische Oceaan in het westen en Spanje in het zuiden. In feite bestaat deze regio in West-Frankrijk uit een mozaïek van diverse land-streken, die vooral de landbouw als gemeenschappelijk kenmerk hebben en met name de wijnbouw spant daarbij de kroon. Bordeaux, als belangrijkste stad en economisch centrum van de regio vormt het hoogtepunt van deze trip. Maar we pikken onderweg heel wat interessante bezienswaardigheden op zowel vanuit landschappelijk als cultureel oogpunt. Een boeiende tocht weg van de drukte!

Uw hotel in Bordeaux : Hotel Apolonia ***
Het hotel ligt in een rustige wijk aan de rand van het centrum. Comfortabele kamers met bad/douche en wc.
Gezellig restaurant met goede burgerlijke keuken. ’s Morgens uitgebreid buffetontbijt.

1ste en 2de dag : Heenreis
Uw vertrekplaats – via de autosnelweg langs Parijs – Orléans (vrij middagmaal langs de autosnelweg) naar Blois. Namiddagstop aan de oude stad en het kasteel dat de residentie was van de Franse koningen in de 16de eeuw. Na het bezoek verder naar Tours (avondmaal en overnachting).

Tours (ontbijt). Na het ontbijt rijden we verder in zuidwestelijke richting via Poitiers en Niort naar La Rochelle. We nemen de tijd om op verkenning te gaan in deze oude havenstad aan de Atlantische kust. Middeleeuwse versterkingen, pittoreske straatjes en prachtige promenades omzoomd door veel terrasjes maken dat je met tegenzin La Rochelle moet verlaten in de late namiddag richting Bordeaux.
Bordeaux (avondmaal en overnachting)

3de dag
Bordeaux (onbijt). In de voormiddag gaan we op ontdekking in het historische centrum. Al snel wordt duide-lijk waarom Unesco Bordeaux als werelderfgoed erkend heeft. De stad is een schitterend voorbeeld van het classicisme uit de 18de eeuw. Onze aandacht gaat onder meer naar het Grand Théatre, de Place des Quincon-ces, het Hôtel de Ville, de kathedraal St André en natuurlijk de prachtig gerestaureerde kades aan de Garonne, waar het zo fijn flaneren is langs ruime promenades. Middagmaal in de stad. ’s Namiddags gaan we op verkenning in de wijk Les Chartrons, vroeger de buurt van de wijnhandelaren, vandaag de stek van de antiquairs. Aansluitend schepen we in voor een cruise op de Garonne. Dit maakt ons bezoek compleet: we zien een stad met een opgepoetst patrimonium, maar met een eigentijdse touch en een hart voor duurzaamheid.
Bordeaux (avondmaal en overnachting)

4de dag
Bordeaux (onbijt). In de nabijheid van Bordeaux is de wijnstok heer en meester. Dus gaan we vandaag op uit-stap naar het vermaarde wijnstadje Saint-Emilion. We worden op een château Grand Cru St Emilion ontvangen voor een bezoek aan de wijngaard met een treintje, de wijnkelder en voor een typisch middagmaal in het kasteel. In de namiddag bezoeken we de middeleeuwse stad gebouwd op twee kalkheuvels. Het meest opval-lende gebouw daarbij is de grootste ondergrondse monolitische kerk van Frankrijk, die in de 11de eeuw helemaal uit één rots gehouwen werd. Maar we nemen ook de tijd om te slenteren door de oude, hobbelige straatjes van Saint-Emilion.
Bordeaux (avondmaal en overnachting).

5de en 6de dag : terugreis
Bordeaux (ontbijt). We verlaten Bordeaux na het ontbijt in de richting van de Atlantische kust en houden een stop in Blaye aan de monding van de Gironde in de zee. We brengen er een bezoek aan de 17de eeuwse citadel gebouwd door Vauban. Door de straten van de citadel treden we in de voetsporen van de vele soldaten die hier destijds de wacht hielden. Na de wandeling zetten we onze tocht verder langs de monding tot in het middeleeuwse dorpje Bourg, waar we verwacht worden voor het middagmaal. Na de lunch verlaten we Aquitaine richting Tours (avondmaal en overnachting).

Tours (ontbijt). Via de autosnelweg rijden we over Orléans naar Artenay (middagmaal). Na de middag verder over Parijs naar Brussel en onze vertrekplaatsen.

Memo:

  • Vol pension vanaf 1ste avondmaal tot en met middagmaal 6de dag
  • Drank aan tafel niet inbegrepen
  • Alle kamers met bad/douche en wc.
  • Toegangsgelden inbegrepen volgens programma
  • Toeslag singel : € 150

 

Van Eyken Tours raadt u aan een reisverzekering te onderschrijven bij MAPFRE ASSISTANCE.
Wij stellen u de formule assistance voor (annulatie & bijstand)

Premie per persoon:
€4 per dag voor reizen onder de € 500, met een minimum van € 10
€4 per dag voor reizen boven de € 500, met een minimum van € 10

Formule Assistance
Medische kosten tot € 25.000
Bagage tot € 500 / € 750
Reisongevallen tot € 7.500
Annulering tot € 500 / € 750

Boek deze reis