6 dagen AUVERGNE

Datum: 7 juli 2018

 

Prijs: € 640 in vol pension
[print_button]

 1ste dag : Heenreis
Uw vertrekplaats – via de autosnelweg over Brussel – Parijs – Orléans naar Bourges (bezoek kathedraal) en verder over Montluçon naar Châtelguyon (avondmaal en overnachting).

 2de dag
Châtelguyon (ontbijt). Vrije voormiddag om uw verblijfplaats Chatelguyon te verkennen : een traditioneel kuuroord dat zijn vroegere charme wist te bewaren met zijn gebouwen uit de Belle Epoque en zijn kuurpark. Middagmaal in ons hotel.

In de namiddag maken we een uitstapje naar het nabijgelegen stadje Vichy, bekend om zijn bronnen en ook vandaag nog een befaamd kuuroord. We maken er een wandeling langs de ontelbare historische gebouwen in de meest uiteenlopende stijlen, die samen een ‘anarchistisch’ maar harmonisch geheel vormen.
Châtelguyon (avondmaal en overnachting)

3de dag
Châtelguyon (onbijt). Na het ontbijt trekken we voor een ganse dag naar het Parc Régional des Volcans d’Auvergne in. Genietend van een prachtig zicht op de eindeloze rijen uitgedoofde vulkanen maken we een schitterende natuurtrip door Auvergne. Onze eerste stop houden we in St Nectaire, een ingedommeld oud dorpje met een opmerkelijke Romaanse kerk. Vooral de schitterende ligging tegen de bergen van de Monts Dore en haar voorbeeldfunctie voor de kerkenbouw in de 12de eeuw verklaren haar aantrekkingskracht. Van daar gaat het naar Orcival voor een bezoek aan haar basiliek, één van de mooiste Romaanse bouwwerken van Auvergne, gebouwd in vulkanische steen. Middagmaal ter plaatse. In de namiddag nemen we de tijd voor een beklimming van de Puy de Dôme, de oudste en hoogste vulkaan van Auvergne.
Châtelguyon (avondmaal en overnachting)

4de dag
Châtelguyon (onbijt). In de voormiddag rijden we naar Riom, dat alom geprezen wordt om zijn prachtige gebouwen opgetrokken in zwarte lavasteen. Middagmaal in ons hotel.

Daarna gaat het verder naar Saint-Ours-les-Roches voor een bezoek aan Vulcania, het Europees park voor vulcanisme. Hier komen we meer te weten over de wereld van de vulkanen. We lopen langs de wanden van een krater, bewandelen een gekoelde lavastroom en beleven een vulkanische uitbarsting !
Châtelguyon (avondmaal en overnachting).

 5de dag
Châtelguyon (ontbijt). Vrije voormiddag om te genieten van uw verblijfplaats. Middagmaal in ons hotel.
’s Namiddags bezoeken we Clermont-Ferrand, de hoofdstad van Auvergne. Bezoek aan de renaissancewijk en de zwarte kathedraal Notre-Dame-du-Port. Aansluitend vrije tijd voor shopping.
Châtelguyon (avondmaal en overnachting).

6de dag: Terugreis
Châtelguyon (ontbijt). Via de autosnelweg rijden we over Montluçon – Bourges en Orléans naar Artenay (middagmaal). Na de middag verder over Parijs naar Brussel naar onze vertrekplaatsen.

Memo:

  • Toegangsgelden niet inbegrepen
  • Ticket Vulcania inbegrepen
  • Alle kamers met bad/douche en wc
  • Toeslag singel : € 70
  • Dienstvergoeding chauffeur inbegrepen

Van Eyken Tours raadt u aan een reisverzekering te onderschrijven bij MAPFRE ASSISTANCE.
Wij stellen u de formule assistance voor (annulatie & bijstand)

Premie per persoon:
€3 per dag voor reizen onder de € 500
€4 per dag voor reizen boven de € 500

Formule Assistance
Medische kosten tot € 25.000
Bagage tot € 500 / € 750
Reisongevallen tot € 7.500
Annulering tot € 500 / € 750

Boek deze reis