5 dagen THONON-LES-BAINS

Datum: 1 juli 2019

 

Prijs: € 700 in vol pension

De Haute-Savoie doet meestal onmiddellijk denken aan het hooggebergte, de Alpen en vermoeiende wandelva-kanties. Toch is deze streek veel meer dan dat. Voor deze reis kozen wij het hooggebergte eerder als het ‘achter-grondplaatje’, het onbetaalbare decor voor een streek die veeleer lijkt op de warme riviera met haar grote binnen-zee, overvloedige vegetatie, historische stadjes en jachthavens. We hebben het over het meer van Genève op de grens met Frankrijk en Zwitserland…

Uw verblijfplaats: Thonon-les-Bains
Verblijf in hôtel Arc-en-Ciel*** op wandelafstand van Thonon-les-Bains aan het meer van Genève.
Gezellig familiehotel met sfeervolle kamers, restaurant en buitenzwembad.

1ste dag : Heenreis
Uw vertrekplaats – via de autosnelweg gaan we over Luxemburg – Metz – Staatsburg (omgeving vrij middagmaal) – Bazel – Bern tot Montreux, waar we het meer van Genève volgen tot in Thonon-les-Bains (avondmaal en overnachting).

2de dag
Thonon-les-Bain (ontbijt). In de voormiddag rijden we naar Yvoire, een middeleeuws stadje aan de rand van het meer dat al 700 jaar bestaat. Bij het binnenkomen langs de Rovorée-poort overweldigen de prachtige gevels, smalle straatjes en vooral de rijke bloemendecoratie meteen! Na het geleid bezoek middagmaal in een typisch visrestaurant in de haven van Margencel. In de namiddag rijden we naar het kasteel van Allinges, getuige van een ver verleden toen de Savoie nog een zelfstandige regio was tegenover Frankrijk.
Thonon-les-Bains (avondmaal en overnachting)

3de dag
Thonon-les-Bains (ontbijt). ’s Morgens gaan we met een gids op verkenning in de omliggende natuur. We brengen een bezoek aan het natuurreservaat van de Delta de la Dranse, een paradijs voor watervogels. Typisch regionaal middagmaal onderweg. In de namiddag ontdekken we het domein van Ripaille, een magnifiek kasteel, waar je de geschiedenis van de Haute-Savoie zo van de muren kan lezen. Maar omgeven door wijngaarden is het ook een wijndomein, waar we graag een glaasje proeven.
Thonon-les-Bains (avondmaal en overnachting).

4de dag
Thonon-les-Bains (ontbijt). Vandaag maken we een uitstap naar het nabijgelegen kuurstadje Evian. Een plaatselijke gids vertelt ons alles over dit elegante stadje, beroemd om zijn bronnen en ‘the place to be’ in de Belle Epoque. Middagmaal in een stijlvolle brasserie aan de oever van het meer van Genève. In de namiddag varen we met een boot aangedreven door zonne-energie naar Les jardins de l’eau du Pré Curieux, mysterieuze watertuinen die alles te maken hebben met de bronnenstad Evian…
Thonon-les-Bains (avondmaal en overnachting).

5de dag : Terugreis
Thonon-les-Bains (ontbijt). We volgen dezelfde reisweg als bij de heenreis. Het middagmaal nemen we in de omgeving van Colmar.

Memo:

  • Vol pension vanaf 1ste avondmaal tot en met ontbijt 5de dag
  •  Drank aan tafel niet inbegrepen
  • Alle kamers met bad/douche en wc.
  • Toegangsgelden inbegrepen volgens programma
  • Geen singels

Van Eyken Tours raadt u aan een reisverzekering te onderschrijven bij MAPFRE ASSISTANCE.
Wij stellen u de formule assistance voor (annulatie & bijstand)

Premie per persoon:
€4 per dag voor reizen onder de € 500, met een minimum van €10
€5 per dag voor reizen boven de € 500, met een minimum van €10

Formule Assistance
Medische kosten tot € 25.000
Bagage tot € 500 / € 750
Reisongevallen tot € 7.500
Annulering tot € 500 / € 750

Boek deze reis