5 dagen OOSTZEE

Datum: 11 augustus 2018

 

Prijs: € 485 in half pension
[print_button]

 Deze reis brengt ons naar het noordelijkste stukje van Duitsland, de deelstaat Schleswig-Holstein die ingeklemd zit tussen de Noordzee en de Oostzee. Tot 1864 maakte deze streek deel uit van Denemarken. Na de verovering door Pruisen werd het definitief deel van Duitsland. De regio heeft een vlak meestal agrarisch landschap afgewisseld met bosgebieden en uitgestrekte stranden, die er vaak rustig bij liggen. Een onbekende streek, het ontdekken waard, zeker voor natuurliefhebbers!

Verblijf in Ostsee Resort – Damp
Het Ostsee Resort in Damp is eigenlijk een vakantiedorp op zich met een groot hotel en een jachthaven direct aan het Oostzeestrand. Comfortabele kamers met douche/wc, tv, telefoon. Goede regionale en internationale keuken, uitgebreid buffetontbijt. Zeewaterzwembad, fitness- en wellnesscenter.

 1ste dag : Heenreis
Uw vertrekplaats – via Genk – Roermond – Venlo rijden we Duitsland binnen en doorkruisen we Nordrhein-Westfalen langs Essen – Münster – Osnabrück (omgeving vrij middagmaal) en verder door Niedersachsen via Bremen en Hamburg naar Schleswig-Holstein. Onze laatste etappe gaat over Kiel naar Damp (avondmaal en overnachting).

2de dag
Damp (ontbijt). In de voormiddag maken we een rondrit door Schwansen, het schiereiland waarop we verblijven. Een eerste stop houden we in Sieseby, een parel van een dorpje met witte huisjes getooid met rieten daken. Het ligt vredig aan de Schlei, de oude zeearm van de Oostzee, die Schwansen van het vastenland scheidt. Daarna verder naar Kappeln, waar we inschepen voor een boottocht op de Schlei tot aan de vuurtoren Schleimünde aan de monding in de Oostzee. Daar stappen we uit voor een wandeling en bij terugkeer in Kappeln, nemen we nog de tijd voor een bezoekje aan deze gezellige kuur- en havenstad. Vrij middagmaal ter plaatse en terug naar Damp.Vrije namiddag in uw verblijfplaats. Damp (avondmaal en verblijf)

3de dag
Damp (ontbijt).Vandaag maken we een daguitstap richting Deense grens. Daartoe doorkruisen we het schiereiland Schwansen in noordelijke richting. We rijden Denemarken binnen via Krusa. Onze rondrit gaat verder langs Rinkenäs, de Deense Zuidzee en de Flensburger fjorden naar Flensburg, terug aan Duitse kant. Vrij middagmaal ter plaatse en vrije tijd om de romantische stad Flensburg te verkennen met haar erfgoed dat zowel Scandinavische als Duitse invloeden onderging. Een charmante kennismaking! We keren terug naar Damp via het waterslot van Glücksburg, de residentie van de hertogen van Schleswig-Holstein en ooit van de Deense koningen.
Damp (avondmaal en overnachting)

4de dag
Damp
(ontbijt). ’s Morgens rijden we naar  Eckernförder, de oude bad- en havenstad, waar we een eerste stop houden. Van daar gaat het verder naar de schilderachtige stad Schleswig, de oudste stad van Sleeswijk-Holstein. Bezoek aan de oude binnenstad met de romaans-gotische St Petridom, tal van 17de en 18de eeuwse gebouwen, maar ook pittoreske vissershuisjes. Vrij middagmaal ter plaatse en terug naar Damp. Vrije namiddag in uw verblijfplaats. Damp (avondmaal en overnachting).

 5de dag : Terugreis
Damp (ontbijt) Na het ontbijt verlaten we Damp in de richting van Kiel en verder via Hamburg – Bremen – Osnabrück (vrij middagmaal) – Münster – Essen naar België en onze vertrekplaatsen.

Memo:
*Half pension vanaf 1ste avondmaal tot en met  ontbijt 5de dag.
*Drank aan tafel in hotel inbegrepen.
*Alle kamers met bad/douche en wc.
* Ingangen niet  inbegrepen : € 3 zwembad/€ 13 Wellness/€ 5 fitness
*Toeslag singel : € 120

Van Eyken Tours raadt u aan een reisverzekering te onderschrijven bij MAPFRE ASSISTANCE.
Wij stellen u de formule assistance voor (annulatie & bijstand)

Premie per persoon:
€3 per dag voor reizen onder de € 500
€4 per dag voor reizen boven de € 500

Formule Assistance
Medische kosten tot € 25.000
Bagage tot € 500 / € 750
Reisongevallen tot € 7.500
Annulering tot € 500 / € 750

Boek deze reis


Datum: 11 augustus 2018

[page_title]

Prijs: € 485 in half pension
[print_button]

Memo:

Van Eyken Tours raadt u aan een reisverzekering te onderschrijven bij MAPFRE ASSISTANCE.
Wij stellen u de formule assistance voor (annulatie & bijstand)

Premie per persoon:
€3 per dag voor reizen onder de € 500
€5 per dag voor reizen boven de € 500

Formule Assistance
Medische kosten tot € 25.000
Bagage tot € 500 / € 750
Reisongevallen tot € 7.500
Annulering tot € 500 / € 750

Boek deze reis