5 dagen Odenwald

Datum: 17 juli 2021

 

Prijs: € 580 in vol pension

Deze reis brengt u naar het Odenwald, een minder bekend natuurgebied dat ingebet ligt tussen de rivieren Rijn, Main en Neckar. De zachte brede valleien wisselen af met hoger gelegen gebieden met naaldbossen en dalen zo steil als ravijnen. Voldoende natuurschoon dus om van UNESCO de stempel natuurwerelderfgoed te krijgen. De vele legendes rondom de burchten en kastelen in deze regio maken het plaatje compleet. 

Verblijf in hotel Ibis Darmstadt City – Darmstadt
Centraal gelegen in de binnenstad. Modern hotel met comfortabele kamers met douche, WC, gratis wifi.
Goede internationale keuken, uitgebreid buffetontbijt

1ste dag : HEENREIS
Vanuit Brussel nemen we de autosnelweg over Aken en Keulen naar Frankfurt (vrij middagmaal langs de autosnelweg). We nemen de tijd voor een bezoek aan deze stad die bekend staat als het financieel hart van Duitsland, maar daarnaast één van ’s lands meest groene steden is. We wandelen er langs de voormalige stadsmuren, die vandaag als een groene ring de binnenstad omsluiten met fonteinen, vijvers, groenpartijen en monumenten. Onze laatste etappe gaat rechtstreeks naar Darmstadt.  (avondmaal en over-nachting)

2de dag
Darmstadt (ontbijt). ’s Morgens gaan we op verkenning in onze verblijfplaats Darmstadt. Meteen zal blijken dat Darmstadt een stad is met veel troeven. Enerzijds draagt de stad fier de titel van “stad van de wetenschap”, anderzijds wordt ook kunst hoog in het vaandel gedragen. Een rondgang door de binnenstad toont een evenwichtige combinatie van traditie en innovatie. Middagmaal ter plaatse. In de namiddag trekken we naar een alpacafarm ten zuiden van Darmstadt. Op wandel met een alpaca in de zachte weiden van het Odenwald is hot dezer dagen. Alpacas brengen je met hun hoge aaibaarheidsfactor te midden van de ongerepte natuur meteen tot rust. We sluiten de namiddag af in Heppenheim voor een wandeling door de oude binnenstad met zijn leuke smalle straatjes, pleintjes en typische vakwerkhuizen. Darmstadt (avondmaal en overnachting)

3de dag
Darmstadt (ontbijt). We beginnen de dag met een bezoek aan het atelier van een Gäulchesmacher, een ambachtsman gespecialiseerd in het maken van houten hobbelpaarden. We komen er alles te weten over dit uitstervend beroep. Daarna rijden we via de schilderachtige Neckarvallei verder naar Heidelberg aan de Neckar. Middagmaal ter plaatse en bezoek aan het indrukwekkende kasteel dat reeds eeuwenlang tot de verbeelding spreekt en vorstelijk neerkijkt op de schilderachtige binnenstad. Aansluitend vrije tijd om nog wat kuieren door de smalle straatjes van de oude stad. Darmstadt (avondmaal en overnachting)

4de dag
Darmstadt (ontbijt). In de voormiddag trekken we naar Erbach voor een bezoek aan het kasteel van de graven Von Erbach-Erbach. Hun antiekverzameling en de collectie van het ivoormuseum spreken ongetwijfeld tot de verbeelding. Daarna gaat het verder naar Amorbach, waar we de barokke benedictijnenabdij bezoeken met de schitterende abdijkerk en bibliotheek. Het bezoek eindigt met een kort orgelconcert. We ronden de dag af in het middeleeuwse stadje Miltenberg, bijgenaamd ‘parel van de Main’ dankzij haar mooi bewaarde vakwerkhuizen en stadspoorten. Darmstadt (avondmaal en overnachting)

5de dag : TERUGREIS
Darmstadt (ontbijt) We keren terug over Frankfurt en Limburg-an-der-Lahn en houden nog een stop in Keulen voor het middagmaal. Onze laatste etappe gaat via Aken terug naar België en onze vertrekplaatsen

Memo:

• Vol pension vanaf 1ste avondmaal tot en met middagmaal 5de dag.
• Toegangsgelden inbegrepen volgens programma
• Alle kamers met bad/douche en wc.
• Toeslag singel : € 85
• Dienstvergoeding chauffeur inbegrepen

Van Eyken Tours raadt u aan een reisverzekering te onderschrijven bij VAB
Wij stellen u de formule “Vakantiepakket met bagage” voor (annulatie & bijstand)

Premie per persoon: € 40

Vakantiepakket met bagage :
*Medische kosten tot € 1.000.000
*Bagage tot € 1.250/persoon
*Annulering

Boek deze reis