5 dagen JURA

Datum: 15 augustus 2018

 

Prijs: € 585 in vol pension
[print_button]

 Geklemd tussen de Vogezen, de Alpen en het Centraal-Massief, liggen de Jurabergen aan weerszijden van de Frans-Zwitserse grens. Deze reis brengt ons naar het Franse gedeelte. De Franse Jura is minder bekend dan veel andere Franse streken, want er zijn weinig grote steden, de bergen zijn er minder hoog, de dalen minder diep en de cultuurschatten geringer in aantal. Al bij al een bescheiden en terughoudend gebied, dat zijn schoonheid pas openbaart aan wie op ontdekking gaat. Stel zelf vast hoe niet platgelopen paden langs ongerept natuurschoon en goed bewaarde nostalgie kunnen leiden naar een verrassende belevenis.

 Verblijf in Ferme-hôtel La Vrine
Gezellig familiehotel in de mooie natuur van de Haut-Doubs. Comfortabele kamers met douche/bad en wc.
Goede regionale keuken.

 1ste dag : HEENREIS
Uw vertrekplaats – via de autosnelweg over Luxemburg – Metz – Nancy – Toul – Langres – (omgeving vrij middagmaal – Vesoul – Besançon naar La Vrine bij Pontarlier (avondmaal en overnachting).

2de dag
La Vrine (ontbijt). In de voormiddag brengen we een bezoek aan de nabijgelegen stad Pontarlier, de 2de hoogstgelegen stad van Frankrijk ingebet in een prachtig groen decor. Middagmaal in het hotel.
In de namiddag gaan we op ontdekking door de mooie natuur van de Jura. Een boottocht brengt ons naar de Saut du Doubs, waar een niveauverschil in het landschap voor een adembenemende waterval zorgt. Verder genieten we langs dit traject van indrukwekkende gorges of rotskloven, typisch in deze streek.
We keren we terug via Remonot, een natuurlijke grot, die tot bedevaartsoord is uitgegroeid.
La Vrine (avondmaal en overnachting)

3de dag
La Vrine (ontbijt). We beginnen de dag met een bezoek aan het nabijgelegen Château de Joux, dat door zijn strategische ligging eeuwenlang een roofriddernest was, waar zware tolgelden werden geëist  in ruil voor een vrije doortocht. Middagmaal in het hotel. In de namiddag maken we een uitstap naar Besançon, de hoofdstad van de regio Franche-Comté. De prachtige ligging van de oude stad in een lus van de rivier de Doubs geeft de stad een stemmige sfeer. We gaan er op verkenning in het historische centrum met zijn schitterende bouwwerken uit verschillende perioden. Mogelijkheid om de stad met een toeristisch treintje te bezoeken.
La Vrine (avondmaal en overnachting)

4de dag
La Vrine (ontbijt).In de voormiddag volgen we de ‘route de l’absinthe’, genoemd naar een mysterieuze drank uit de 19de eeuw, die naderhand verboden werd, maar nu aan een opmars bezig is. Op zoek naar het verhaal achter de ‘groene fee’ bezoeken we onderweg ook een absintdistillerie. Middagmaal in het hotel.
In de namiddag rijden we via Vallorbe naar Lausanne, de chique Zwitserse stad aan het meer van Genève. We nemen de tijd om te flaneren langs de oevers van het meer of door de oude binnenstad.
La Vrine (avondmaal en overnachting)

5de dag : TERUGREIS
La Vrine (ontbijt). Na het ontbijt vatten we de terugreis aan over Besançon – Vesoul – Remiremont – Epinal – Nancy naar Metz (omgeving middagmaal). Onze laatste etappe via Luxemburg naar onze vertrekplaatsen.

Memo:

  • Vol pension vanaf 1ste avondmaal tot en met middagmaal 5de dag
  • Alle kamers met bad/douche en wc.
  • Toegangen en boottocht niet inbegrepen
  • Toeslag singel : € 60

 

Van Eyken Tours raadt u aan een reisverzekering te onderschrijven bij MAPFRE ASSISTANCE.
Wij stellen u de formule assistance voor (annulatie & bijstand)

Premie per persoon:
€3 per dag voor reizen onder de € 500
€4 per dag voor reizen boven de € 500

Formule Assistance
Medische kosten tot € 25.000
Bagage tot € 500 / € 750
Reisongevallen tot € 7.500
Annulering tot € 500 / € 750

Boek deze reis