4 dagen ZWARTE WOUD

Datum: 21 juli 2018

 

Prijs: € 320 in vol pension
[print_button]

 Deze reis brengt ons naar het zuidelijke Zwarte Woud, dat ongetwijfeld het meest indrukwekkende deel van deze streek is. Het landschap doet hier al aan de Alpen denken… Maar bovenal is het Zwarte Woud een blijver, die altijd boeit ! Een perfecte combinatie van eindeloze, imponerende naaldbossen, schilderachtige valleien en traditiegetrouwe dorpjes en steden… 

Verblijf in Parkhotel Sonne  – Schönau
We verblijven in Schönau, een erkend luchtkuuroord in het zuidelijke Zwarte Woud.
Gemoedelijk hotel op wandelafstand van het dorp. Goede burgerlijke keuken.

 1ste dag : HEENREIS
Uw vertrekplaats – via de Ardennen en Groothertogdom Luxemburg – Metz – Saverne (omgeving vrij middagmaal) – Straatsburg en verder langs Offenburg naar Freiburg, een merkwaardige stad met zijn vele waterkanaaltjes. We brengen er een bezoek aan het gereconstrueerde historische centrum, waarna we kunnen uitzwermen in de gezellige verkeersvrije winkelstraten. Daarna verder naar Schönau. (avondmaal en overnachting)

2de dag
Schönau  (ontbijt). Vandaag trekken we voor de ganse dag naar het Zwitserse Basel, gelegen op het drielandenpunt van Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. De stad laat zich vooral al wandelend ontdekken. De oude binnenstad, getooid met prachtige oude gebouwen, een fraaie kathedraal en verkeersvrije straten nodigt uit tot flaneren en een terrasje doen! In het hart van Europa toont ze ook haar open vizier met haar eigentijdse touch. Middagmaal ter plaatse.
Schönau  (avondmaal en overnachting)

3de dag
Schönau (ontbijt). Via de vallei van de Alb bereiken we St. Blasien. Te midden van de natuur bezoeken we er de imposante abdijkerk van het klooster, dat eeuwenlang het  belangrijkste centrum was op religieus, politiek en economisch vlak in het zuidelijke Zwarte Woud.  Middagmaal ter plaatse. ’s Namiddags rijden we langs de Schluchsee naar de Titisee. Hier nemen we de tijd om te genieten van de mooie uitzichten over het gelijknamige meer. Via het Bärental en de Feldberg keren we naar Schönau terug. Schönau (avondmaal en overnachting)

4de dag : TERUGREIS
Schönau (ontbijt). Na het ontbijt verlaten we Schönau in de richting van het Rijnland. Via Offenburg, Karlsruhe, Ludwigshafen en Mainz bereiken we Bingen aan de Rijn. We nemen de tijd voor een wandeling langs de sfeervolle Rijnoever, gevolgd door het middagmaal.  Via Koblenz en Aken terug naar België en onze vertrekplaatsen.

Memo:

  • Vol pension vanaf 1ste avond tot en met middagmaal 4de dag
  • Toegangsgelden niet inbegrepen
  • Alle kamers met bad/douche en wc.
  • Toeslag singel : € 55
  • Dienstvergoeding chauffeur inbegrepen

 

Van Eyken Tours raadt u aan een reisverzekering te onderschrijven bij MAPFRE ASSISTANCE.
Wij stellen u de formule assistance voor (annulatie & bijstand)

Premie per persoon:
€3 per dag voor reizen onder de € 500
€4 per dag voor reizen boven de € 500

Formule Assistance
Medische kosten tot € 25.000
Bagage tot € 500 / € 750
Reisongevallen tot € 7.500
Annulering tot € 500 / € 750

Boek deze reis