5 dagen ZWARTE WOUD

Datum: 5 september 2020

 

Prijs: € 655 in vol pension

Deze reis brengt ons naar het zuidelijke Zwarte Woud, dat ongetwijfeld het meest indrukwekkende deel van deze streek is. Het landschap doet hier al aan de Alpen denken… Maar bovenal is het Zwarte Woud een blijver, die altijd boeit ! Een perfecte combinatie van eindeloze, imponerende naaldbossen, schilderachtige valleien en traditiegetrouwe dorpjes en steden… 

Verblijf in Hotel Windenreuter Hof****- Emmendingen
Rustig gelegen in een idyllische omgeving aan de rand van het stadje Emmendingen en in de buurt van Freiburg. Stijlvol hotel met ruime comfortabele kamers en panoramarestaurant.

 1ste dag : HEENREIS
Uw vertrekplaats. Via de autosnelweg over Luxemburg naar Saarland, waar we een middagstop houden in de hoofdstad Saarbrücken. We nemen er de tijd voor het middagmaal en een wandeling door de oude stad met zijn barokke gebouwen. Daarna gaat het verder via Saverne, Strassbourg en Offenburg naar Emmendingen. (avondmaal en overnachting).

2de dag
Emmendingen (ontbijt). We vertrekken na het ontbijt voor een rondrit door het Zwarte Woud via Glottertal  naar Sankt-Peter, voor een bezoek aan de schitterende abdijkerk van het barokklooster. Door het typische landschap van het Zwarte Woud volgen we dan verder de Deutsche Uhrenstrasse over Sankt-Märgen naar Breitnau, waar we een stop houden in een typisch Zwarte Woud dorp gekend voor zijn koekoeksklokken. (middagmaal onderweg) Onze laatste stop houden we in Titisee, waar we de tijd nemen om te genieten van de mooie uitzichten over het gelijknamige meer. We keren terug naar Emmendingen langs het Höllental, een natuurfenomeen waar rotspartijen voor smalle en schilderachtige kloven in het landschap zorgen.
Emmendingen (avondmaal en overnachting)

3de dag
Emmendingen (ontbijt). Na het ontbijt brengen we een bezoek aan onze verblijfplaats Emmendingen, een historisch stadje, eeuwenlang begeerd en bedreigd wegens zijn strategische ligging. Middagmaal in ons hotel.
Na de middag doen we het nabijgelegen Freiburg aan, een merkwaardige stad getypeerd door zijn vele kanaaltjes en zijn prachtig gereconstrueerde historische centrum. Aansluitend vrije tijd in de gezellige verkeersvrije winkelstraten.
Emmendingen (avondmaal en overnachting).

4de dag
Emmendingen (ontbijt). Vandaag trekken we naar het Zwitserse Basel. Onderweg bezoeken we eerst Augusta Raurica, de ruïnes van de ooit zo bloeiende Romeinse stad. Het amfitheater, de villa en de overblijfselen van de opvallend goed bewaarde Romeinse nederzetting brengen je meteen 2000 jaar terug in de tijd. Middagmaal onderweg. Daarna gaat het verder naar Basel voor een bezoek aan de oude binnenstad, getooid met prachtige gebouwen en een fraaie kathedraal. Aansluitend vrije tijd om te flaneren door de verkeersvrije straten en een terrasje te doen!
Emmendingen (avondmaal en overnachting)

5de dag : TERUGREIS
Emmendingen (ontbijt). Onze terugreis gaat richting Franse grens, waar we de autosnelweg nemen naar Colmar. In de buurt van Colmar houden we nog een stop in het charmante Elzasser stadje Kaysersberg, dat omgeven wordt door de wijngaarden en nog echt middeleeuws aandoet. Daarna beklimmen we de Col de Bonhomme en rijden dwars door de Vogezen richting St Dié (omgeving middagmaal). Onze laatste etappe gaat langs Nancy – Metz en Luxemburg naar onze vertrekplaatsen.

Memo:

  • Vol pension vanaf middagmaal 1ste dag  tot en met middagmaal 5de dag 
  • Alle kamers met bad/douche en wc.
  • Toegangsgelden inbegrepen volgens programma
  • Toeslag singel : € 85
  • Dienstvergoeding chauffeur inbegrepen

Van Eyken Tours raadt u aan een reisverzekering te onderschrijven bij VAB
Wij stellen u de formule “Vakantiepakket met bagage” voor (annulatie & bijstand)

Premie per persoon: € 40

Vakantiepakket met bagage :
*Medische kosten tot € 1.000.000
*Bagage tot € 1.250/persoon
*Annulering

Boek deze reis