4 dagen ZWARTE WOUD

Datum: 27 augustus 2021

 

Prijs: € 350 in vol pension

Deze reis brengt ons naar het zuidelijke Zwarte Woud, dat ongetwijfeld het meest indrukwekkende deel van deze streek is. Het landschap doet hier al aan de Alpen denken… Maar bovenal is het Zwarte Woud een blijver, die altijd boeit ! Een perfecte combinatie van enerzijds eindeloze, imponerende naaldbossen en anderzijds vertederende landschappen, die schilderachtige valleien en traditiegetrouwe dorpjes als parels aaneenrijgen… 

Verblijf in Parkhotel Sonne  – Schönau
We verblijven in Schönau, een erkend luchtkuuroord in het zuidelijke Zwarte Woud.
Gemoedelijk hotel op wandelafstand van het dorp. Goede burgerlijke keuken.

 

1ste dag : HEENREIS

Uw vertrekplaats. Via de autosnelweg over Aken, Bonn, Koblenz  (omgeving vrij middagmaal) naar Worms voor een bezoek aan romaanse kathedraal. Daarna verder via de autosnelweg over Ludwigshafen – Karlsruhe – Offenburg – Freiburg naar Schönau (avondmaal en overnachting).

2de dag – ganse daguitstap

Schönau (ontbijt). Na het ontbijt rijden we zuidwaarts door het Wiesental, één van de mooiste valleien van het Zwarte Woud waartoe ook Schönau behoort. We maken een rondrit via het gezellige plaatsje Zell im Wiesental naar het zuiden tot in Schopfheim, het oudste stadje van de vallei.
Middagmaal in het hotel.
In de namiddag rijden we via de Feldberg en de Titisee naar Breitnau voor een bezoek aan een glasblazerij,één van de oudste ambachten in het Zwarte Woud. Daarna volgen we de prachtige route naar St Margen en verder naar Sankt-Peter, voor een bezoek aan de schitterende abdijkerk van het barokklooster. Via Kirchzarten bereiken we tenslotte het Höllental, waar rotspartijen voor smalle en schilderachtige kloven in het landschap zorgen.
Schönau (avondmaal en overnachting)

3de dag – ganse daguitstap

Schönau (ontbijt). In de voormiddag vertrekken we noordwaarts via Kirchzarten – Freiburg en Elzach naar het Vogtsbauernhof, een  openluchtmuseum, dat ons alles leert over die typische vakwerkhuizen, die het straatbeeld in het Zwarte Woud bepalen. Middagmaal ter plaatse. Onze rondrit brengt ons vervolgens in Triberg, waar we de tijd nemen voor een wandeling langs de wondermooie watervallen.Via Furtwangen en de Titisee keren we terug naar Schönau.
Schönau (avondmaal en overnachting)


4de dag : TERUGREIS

Schönau (ontbijt). Onze terugreis gaat over Badenweiler, richting Franse grens, waar we de autosnelweg nemen naar Colmar. In de buurt van Colmar houden we nog een stop in het charmante Elzasser stadje Kaysersberg, dat omgeven wordt door de wijngaarden en nog echt middeleeuws aandoet. Daarna beklimmen we de Col de Bonhomme en rijden dwars door de Vogezen richting St Dié – Lunéville (middagmaal). Onze laatste etappe gaat langs Nancy – Metz en Luxemburg naar onze vertrekplaatsen.

Memo:

  • Vol pension vanaf middagmaal 1ste dag  tot en met middagmaal 5de dag 
  • Alle kamers met bad/douche en wc.
  • Toegangsgelden inbegrepen volgens programma
  • Toeslag singel : € 85
  • Dienstvergoeding chauffeur inbegrepen

Van Eyken Tours raadt u aan een reisverzekering te onderschrijven bij VAB
Wij stellen u de formule “Vakantiepakket met bagage” voor (annulatie & bijstand)

Premie per persoon: € 40

Vakantiepakket met bagage :
*Medische kosten tot € 1.000.000
*Bagage tot € 1.250/persoon
*Annulering

Boek deze reis