4 dagen ZWARTE WOUD

Datum: 30 mei 2019

 

Prijs: € 375 in vol pension

 Deze reis brengt ons naar het zuidelijke Zwarte Woud, dat ongetwijfeld het meest indrukwekkende deel van deze streek is. Het landschap doet hier al aan de Alpen denken… Maar bovenal is het Zwarte Woud een blijver, die altijd boeit ! Een perfecte combinatie van eindeloze, imponerende naaldbossen, schilderachtige valleien en traditiegetrouwe dorpjes en steden… 

Verblijf in Parkhotel Sonne  – Schönau
We verblijven in Schönau, een erkend luchtkuuroord in het zuidelijke Zwarte Woud.
Gemoedelijk hotel op wandelafstand van het dorp. Goede burgerlijke keuken.

 1ste dag: Heenreis.
Uw vertrekplaats. Via de autosnelweg over Aken, Bonn, Koblenz (omgeving vrij middagmaal) naar Worms voor een bezoek aan romaanse kathedraal. Daarna verder via de autosnelweg over Ludwigshafen – Karlsruhe – Offenburg – Freiburg naar Schönau (avondmaal en overnachting).

2de dag – halve daguitstap
Schönau (ontbijt). Na het ontbijt rijden we zuidwaarts door het Wiesental, één van de mooiste valleien van het Zwarte Woud. We maken een rondrit via het gezellige plaatsje Zell im Wiesental naar het zuiden van het Zwarte Woud tot in Schopfheim, het oudste stadje van de vallei. Middagmaal in het hotel.
In de namiddag rijden we via de Feldberg en de Titisee naar Breitnau voor een bezoek aan een glasblaze-rij,één van de oudste ambachten in het Zwarte Woud. Daarna volgen we de prachtige route naar St Margen en verder naar Sankt-Peter, voor een geleid bezoek aan de schitterende abdijkerk van het barokklooster. Over Kirchzarten bereiken we tenslotte het Höllental, een natuurfenomeen waar rotspartijen voor smalle en schilderachtige kloven in het landschap zorgen. Via Feldberg terug naar Schönau.
Schönau (avondmaal en overnachting)

3de dag – ganse daguitstap
Schönau (ontbijt). In de voormiddag vertrekken we noordwaarts via Kirchzarten – Freiburg en Elzach naar het Vogtsbauernhof, een openluchtmuseum, dat ons alles leert over die typische vakwerkhuizen, die het straat-beeld sieren in het Zwarte Woud. Middagmaal ter plaatse. Onze rondrit brengt ons vervolgens in Triberg, waar we de tijd nemen om te wandelen langs de wondermooie watervallen. Via Furtwangen en de Titisee keren we terug naar Schönau.
Schönau (avondmaal en overnachting)

4de dag : TERUGREIS
Schönau (ontbijt). Onze terugreis gaat over Badenweiler, richting Franse grens, waar we de autosnelweg nemen naar Colmar. In de buurt van Colmar houden we nog een stop in het charmante Elzasser stadje Kaysersberg, dat omgeven wordt door de wijngaarden en nog echt middeleeuws aandoet. Daarna beklimmen we de Col de Bonhomme en rijden dwars door de Vogezen richting St Dié en Lunéville (omgeving middagmaal). Onze laat-ste etappe gaat langs Nancy – Metz en Luxemburg naar onze vertrekplaatsen.

Memo:

  • Vol pension vanaf 1ste avond tot en met middagmaal 4de dag 
  • Alle kamers met bad/douche en wc.
  • Toegangsgelden niet inbegrepen
  • Toeslag singel : € 55

Van Eyken Tours raadt u aan een reisverzekering te onderschrijven bij MAPFRE ASSISTANCE.
Wij stellen u de formule assistance voor (annulatie & bijstand)

Premie per persoon:
€4 per dag voor reizen onder de € 500, met een minimum van €10
€5 per dag voor reizen boven de € 500

Formule Assistance
Medische kosten tot € 25.000
Bagage tot € 500 / € 750
Reisongevallen tot € 7.500
Annulering tot € 500 / € 750

Boek deze reis