4 dagen Romantische Strasse

Datum: 20 augustus 2021

 

Prijs: € 450 in vol pension

Duitsland wordt doorkruist door tal van toeristische routes, waaronder de Romantische Strasse. Wellicht is dit de meest populaire route die tot de verbeelding blijft spreken…
Vredige landschappen wisselen af met historische stadjes, die zorgvuldig hun rijk verleden koesteren. De uitbundige barokstijl zorgt her en der voor echte feeststemming, terwijl de Duitse ‘Gemütlichkeit’ hier zowat zijn hoogtepunt kent.

Uw hotel in Dinkelsbühl : Romantica Hotel Blauer Hecht
Het hotel heeft sinds vorige eeuw een traditie als familiehotel opgebouwd. Het is gelegen in de histori-sche binnenstad van Dinkelsbühl. Inrichting in een gezellige, romantische stijl. Goede keuken met regi-onale specialiteiten. Sfeervolle kamers met minibar, radio, tv, safe en föhn.D

1ste dag : Heenreis
Uw vertrekplaats – Vanuit Brussel nemen we de autosnelweg over Aken – Keulen en Frankfurt (omgeving vrij middagmaal) – Aschaffenburg naar Würzburg, onze eerste etappe langs de Romantische Strasse. Indrukwekkende paleizen en kerken getuigen er nog van de prinsbisschoppelijke tijd, terwijl de stemmige pleinen en de vele hellingen langs de Main zorgen voor het romantische kader (vrij bezoek aan de Residenz, het prinsbisschoppelijk paleis – facultatief). Daarna rijden we verder zuidwaarts naar Dinkelsbühl, onze charmante verblijfplaats aan de Romantische Strasse (avondmaal en overnachting).

2de dag
Dinkelsbühl (ontbijt). In de voormiddag bezoeken we onze verblijfplaats Dinkelsbühl, een mooi middeleeuws stadje, ommuurd door oeroude muren en torens. Het is één van de pareltjes langs de Romantische Strasse. We wandelen door de sfeervolle oude binnenstad en bezoeken onder meer de St Georg Munster, de mooiste gotische hallenkerk van Zuid-Duitsland. Middagmaal in ons hotel.
Wie het sfeervolle Dinkelsbühl eens vanuit een andere invalshoek wil ervaren, kan in de namiddag deelnemen aan een huifkartocht door Dinkelsbühl (facultatief). Aansluitend vrije tijd. ’s Avonds vergezellen we de nachtwaker nog tijdens zijn avondronde, een leuke traditie, die de middeleeuwen overleefd heeft. Dinkelsbühl (avondmaal en overnachting).

3de dag
Dinkelsbühl (ontbijt). ’s Morgens doorkruisen we de groene vlakte van de Hohenlohe naar Langenburg, waar we het middeleeuwse kasteel bezoeken, dat nog gedeeltelijk bewoond wordt door afstammelingen van de graven van Hohenlohe. Middagmaal onderweg. In de namiddag doen we Rothenburg-ob-der-Tauber aan. Een authentieke middeleeuwse sfeer uit vervlogen tijden komt ons tegemoet in Rothenburg. De wandeling door één van de best bewaarde historische stadjes van Duitsland leidt ons onder meer naar de historische gewelven onder het stadhuis, waar de geschiedenis van Rothenburg tot leven komt. Dinkelsbühl (avondmaal en overnachting)

4de dag: TERUGREIS
Dinkelsbühl (ontbijt). We nemen de autosnelweg via Heilbronn naar Bad Wimpfen (bezoek historisch stadje). Daarna gaat het verder naar Bingen aan de Rijn voor het middagmaal. Onze laatste etappe gaat over Koblenz en Aken naar België.

Memo:

  • Vol pension vanaf 1ste avondmaal tot en met middagmaal 4de dag.
  • Alle kamers met bad/douche en wc.
  • Toeslag singel : € 70
  • Toegangsticket kasteel Langenburg inbegrepen
  • Dienstvergoeding chauffeur inbegrepen

Van Eyken Tours raadt u aan een reisverzekering te onderschrijven bij VAB
Wij stellen u de formule “Vakantiepakket met bagage” voor (annulatie & bijstand)

Premie per persoon: € 40

Vakantiepakket met bagage :
*Medische kosten tot € 1.000.000
*Bagage tot € 1.250/persoon
*Annulering

Boek deze reis