4 dagen NORMANDIE

Datum: 28 juli 2018

 

Prijs: € 385 in half pension
[print_button]

Deze reis brengt u naar de streek van de Calvados, die het decor was van één van de meest indrukwekkende historische gebeurtenissen van de 20ste eeuw : de landing van de Geallieerden op 6 juni 1944. We kozen daarbij de stad Bayeux als uitvalsbasis. Een middeleeuwse stad die ongeschonden de oorlog doorstond en bovendien toelaat om ook op een andere wijze naar deze streek te kijken. Want Bayeux en bij uitbreiding Normandië heeft nog veel meer te bieden dan oorlogstoerisme… Normandië, hoewel getekend door zijn verre en recente verleden, laat steeds een onbetwistbaar charmante indruk na!

 Verblijf in Hotel Campanile Bayeux**
Hotel met een lange traditie, gelegen in het centrum vlakbij het kasteel. Volledig gerenoveerd en aangepast aan de hedendaagse normen. Moderne kamers met bad/douche, haardroger, satelliet-tv. Goede Franse keuken.

 1ste dag : Heenreis
Uw vertrekplaats – via Brussel over de autosnelweg richting Amiens en verder via Neufchatel-en-Bray en Yvetôt bereiken we de Pont de Normandie, een indrukwekkende hangbrug die de Seine overspant (korte wandeling op de brug) Eens over de brug, zijn we in het pittoreske havenstadje Honfleur, waar we onze middagstop houden (vrij middagmaal). We nemen de tijd voor een wandeling langs de Vieux Bassin en de houten kerk Sainte-Cathérine. Daarna zetten we onze reis verder naar onze verblijfplaats Bayeux, dat nog steeds een prachtig historisch centrum heeft met als kers op de taart een interessante gotische kathedraal en oude steegjes met statige herenhuizen en schilderachtige vakwerkhuizen. Bayeux (avondmaal en overnachting).

2de dag
Bayeux (ontbijt). Vandaag maken we een daguitstap naar de Mont St.Michel. Via St. Lo bereiken we Coutances, de oude bisschoppelijke stad. Korte stop voor een bezoek aan de kathedraal, een meesterwerk van Normandische gotische kunst. Daarna verder via Avranches naar de Mont St. Michel, het beroemde rotseiland op de grens van Normandië en Bretagne, dat door de originaliteit van zijn ligging en de schoonheid van zijn architectuur één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Frankrijk is. (vrij midddagmaal ter plaatse). Rechtstreeks terug naar Bayeux (avondmaal en overnachting)

3de dag
Bayeux (ontbijt). In de voormiddag rijden we via Tour-en-Bessin naar La Cambe, waar we een stop houden aan het Duitse oorlogskerkhof. Vandaar gaat het verder naar Omaha Beach waar heel wat Amerikaanse soldaten sneuvelden op 6 juni 1944 bij de landing op Normandië. Eerst houden we een halte bij de indrukwekkende kalkrotsen van Pointe du Hoc en iets verder aan het uitgestrekte Amerikaanse kerkhof van Colleville-sur-Mer. Tenslotte bereiken we Arromanches, brandpunt van de strijd in 1944. De kunstmatige haven Winston, die in het grootste geheim door de Geallieerden werd gebouwd, ligt er nog steeds als stille getuigenis. Middagmaal ter plaatse. Daarna rijden we rechtstreeks terug naar Bayeux. Aansluitend vrije tijd in het pittoreske stadje.
Bayeux (avondmaal en overnachting).

4de dag : Terugreis
Vanuit Bayeux (ontbijt) gaan we via Caen direct naar gaan we direct naar Lisieux voor een bezoek aan de basiliek van de H. Theresia en de Chapel du Carmel waar de relikwieën van de Heilige worden bewaard. Daarna gaat het verder via Rouen (middagmaal onderweg) – Neufchâtel-en-Bray – Amiens en de autosnelweg keren we terug naar België en onze vertrekplaatsen.

Memo:

  • Half pension vanaf 1ste avondmaal tot en met middagmaal 4de dag
  • Drank aan tafel niet inbegrepen
  • Alle kamers met bad/douche en wc.
  • Toegangen niet inbegrepen
  • Toeslag singel : € 95

 

Van Eyken Tours raadt u aan een reisverzekering te onderschrijven bij MAPFRE ASSISTANCE.
Wij stellen u de formule assistance voor (annulatie & bijstand)

Premie per persoon:
€3 per dag voor reizen onder de € 500
€4 per dag voor reizen boven de € 500

Formule Assistance
Medische kosten tot € 25.000
Bagage tot € 500 / € 750
Reisongevallen tot € 7.500
Annulering tot € 500 / € 750

Boek deze reis


Datum: 28 juli 2018

[page_title]

Prijs: € 385 in half pension
[print_button]

Memo:

Van Eyken Tours raadt u aan een reisverzekering te onderschrijven bij MAPFRE ASSISTANCE.
Wij stellen u de formule assistance voor (annulatie & bijstand)

Premie per persoon:
€3 per dag voor reizen onder de € 500
€5 per dag voor reizen boven de € 500

Formule Assistance
Medische kosten tot € 25.000
Bagage tot € 500 / € 750
Reisongevallen tot € 7.500
Annulering tot € 500 / € 750

Boek deze reis