4 dagen NORMANDIE

Datum: 23 juli 2021

 

Prijs: € 495 in vol pension

Hoewel Normandië reeds lang door het massatoerisme ontdekt is, wist het toch altijd zijn typische charme te bewaren. Een rit door de bosrijke heuvels en de groene valleien met de talloze appelboomgaarden is ook vandaag nog echt rustgevend. Zelfs de frivole sfeer uit de Belle Epoque is nooit ver weg, als je de Normandische kust aandoet. Maar wie had ooit kunnen vermoeden, dat voor deze streek ook een heldenrol was weggelegd ?  Met de spectaculaire landing van de Geallieerden in 1944 werd Normandië ook voor eeuwig een reusachtige gedenkplaats, die we voor het nageslacht moeten koesteren…

Hotel in Saint-Gatien-du-Bois : Hotel Le Clos Deauville Saint Gatien***
Stijlvol hotel met sfeervolle kamers met bad/douche, wc, flatsceen, gratis wifi. Traditionele, verfijnde keuken.
Het hotel heeft een pianobar, 3 zwembaden en sauna/spa.

 1ste dag : Heenreis
Uw vertrekplaats – over  Brussel – de autosnelwegen – Amiens – Neufchâtel-en-Bray (vrij middagmaal) naar Etretat aan de Côte d’Albâtre. Deze naam is te danken aan de krijtkliffen, waarvan die van Etretat de bekendste zijn. In Etretat maken we een korte strandwandeling naar de schitterende krijtrotsen. Daarna verder naar Le Havre, in 1944 nog voor 80% platgebombardeerd maar als een feniks uit zijn as herrezen. Stop aan de merkwaardige église catholique Saint-Joseph. Onze laatste etappe gaat via Honfleur naar Saint-Gatien-des-Bois (avondmaal en overnachting)

2de dag
Saint-Gatien-des-Bois (ontbijt). We beginnen de dag met een bezoek aan Deauville, de chique badstad bij uitstek. We maken er een wandeling langs de Promenade des Planches, met uitzicht op één van de mooiste stranden van Normandië. Na deze stop volgen we de kustroute via Cabourg naar de landingsplaatsen van de Geallieerden in de Tweede Wereldoorlog. Arromanches-les-Bains wordt onze volgende stopplaats. De kunstmatige haven Winston, die hier in het grootste geheim door de Geallieerden werd gebouwd, ligt er nog steeds, als stille getuigenis. Verder gelegenheid tot bezoek aan het Musée du Débarquement, dat de landing op Normandie overzichtelijk in beeld brengt. Middagmaal ter plaatse.  In de namiddag trekken we verder naar het Amerikaanse kerkhof van Colleville-sur-Mer, waar 9387 Amerikaanse soldaten begraven liggen. Onze volgende halte ligt aan de site van “Pointe du Hoc”, waar de  kalkrotsen meer dan 30 m boven het strand oprijzen. Amerikaanse Rangers slaagden er hier in om het zware Duitse artilleriegeschut uit te schakelen, dat een groot deel van de Normandische kust tegen invallen beschermde. De terugrit naar het hotel gaat via het Duitste soldatenkerkhof van La Cambe en de stad Caen.
Saint-Gatien-des-Bois (avondmaal en overnachting)

 3de dag
Saint-Gatien-des-Bois (ontbijt). Na het ontbijt vertrekken we richting Lisieux voor een bezoek aan de basiliek van de H. Theresia en de Chapelle du Carmel, waar de relikwieën van de heilige Theresia worden bewaard. Middagmaal ter plaatse.
In de namiddag doorkruisen we de prachtige natuur van het Normandische binnenland  en houden we een stop in Falaise voor een bezoek aan het kasteel van Willem de Veroveraar.
Saint-Gatien-des-Bois (avondmaal en overnachting)

4de dag : Terugreis
Saint-Gatien-des-Bois (ontbijt). We verlaten onze verblijfplaats na het ontbijt en rijden rechtstreeks via Pont Audemer naar Giverny voor een bezoek aan het huis en de tuinen van de impressionistische schilder Claude Monet.  Middagmaal ter plaatse. Onze laatste etappe gaat over Beauvais en Valenciennes naar België via de autosnelwegen.

Memo:

  •  Vol pension vanaf 1ste avondmaal t/m  middagmaal 4de dag
  • Alle kamers met bad/douche en wc
  • Drank aan tafel niet inbegrepen
  • Toegangsgelden niet inbegrepen
  • Toegangsticket Tuinen Monet Giverny inbegrepen
  • Toeslag singel : € 170
  • Dienstvergoeding chauffeur inbegrepen

Van Eyken Tours raadt u aan een reisverzekering te onderschrijven bij VAB
Wij stellen u de formule “Vakantiepakket met bagage” voor (annulatie & bijstand)

Premie per persoon: € 40

Vakantiepakket met bagage :
*Medische kosten tot € 1.000.000
*Bagage tot € 1.250/persoon
*Annulering

Boek deze reis