4 dagen Kastelen aan de Loire

Piqueux de cheverny
Datum: 7 augustus 2021

 

Prijs: € 495 in vol pension

Eeuwenlang was de Loirevallei met haar lieftallige landschappen, waar de Loire in sierlijke bochten doorheen vloeit, de favoriete verblijfplaats van het Franse koningshuis. Tegen de beboste Loire-hellingen en in de nabijheid van de zonnige wijngaarden bouwden zij de prachtigste kastelen, omgeven door sierlijke tuinen. Tal van die koninklijke en adellijke verblijven doorstonden de tand des tijds en zijn de stille getuigen van een groots verleden. Anno 2020 viert deze streek de 20ste verjaardag van haar opname in de werelderfgoedlijst van Unes-co.

Uw hotel in Chenonceaux: Hotel Du Roy**nn.
Verblijf in een rustiek kader in de nabijheid van de wondermooie Loirekastelen. Gezellig hotel met een familiaire sfeer. Kamers met bad en wc. TV-salon. De chef de cuisine staat borg voor een lekkere regionale keuken

1ste dag : Heenreis
Uw vertrekplaats – via de autosnelweg langs Parijs (vrij middagmaal langs de autosnelweg) – rechtstreeks naar Chambord. Gelegenheid tot bezoek aan het indrukwekkende kasteel van Frans I, een meesterwerk van de Franse Renaissance dat in 2019 zijn 500-jarig bestaan vierde (facultatief). Via Blois en Montrichard rijden we verder naar Chenonceaux (avondmaal en verblijf).

2de dag
Chenonceaux. Na het ontbijt rijden we door het mooie landschap van de Touraine langs de stad Tours naar Langeais met zijn versterkte middeleeuwse burcht. Het prachtig gerestaureerde interieur geeft een goed beeld van het dagelijkse leven in een 15de eeuws kasteel. Daarna via het sprookjeskasteel van Ussé verder naar Villandry voor het middagmaal. In de namiddag bezoeken we de droomtuinen van Villandry, Frankrijks grootste renaissancetuinen, die er weer net zo uitzien als destijds in de 16de eeuw, toen ze werden aangelegd. Op de terugweg bezoeken we nog een wijnkelder waar we kennismaken met de lichte en fruitige wijnen van de Loire. Chenonceaux (avondmaal en overnachting).

3de dag
Chenonceaux (ontbijt). De voormiddag staat in het teken van het sprookjeskasteel van Chenonceaux, “het kasteel van de 6 dames”. Nieuw is de apotheek van koningin Cathérine de Medicis, gereconstrueerd volgens de originele 16de eeuwse plannen. Middagmaal in ons hotel. In de namiddag gaan we naar het gezellige stadje Amboise waar de beroemde kunstenaar Leonardo da Vinci de laatste jaren van zijn leven doorbracht. Gelegenheid tot bezoek aan het koninklijk kasteel, dat in de 16de eeuw de residentie was van verschillende Franse koningen. Het is ook de plaats waar Leonardo ligt begraven (facultatief). Chenonceau (avondmaal en overnachting).

4de dag : Terugreis
Chenonceaux. Na het ontbijt verlaten we Chenonceaux en rijden rechtstreeks naar Cheverny dat gelegen is in de Sologne, een geliefd jachtgebied. Het 17de eeuwse adellijke kasteel is nog steeds bewoond. Alles staat er in het teken van de jacht. Uniek hier is de kennel bestaande uit ca 70 jachthonden. Na het middagmaal (onderweg) rijden we via Parijs richting Brussel en onze vertrekplaatsen.

Memo:

  • Vol pension vanaf 1ste avondmaal tot en met middagmaal 4de dag
  • Drank aan tafel niet inbegrepen
  • Alle kamers met bad/douche en wc.
  • Toegangsticktets kastelen Langeais, Chenonceaux, Cheverny en Tuinen Villandry inbegrepen
  • Toeslag singel : € 110
  • Dienstvergoeding chauffeur inbegrepen

 

Van Eyken Tours raadt u aan een reisverzekering te onderschrijven bij VAB
Wij stellen u de formule “Vakantiepakket met bagage” voor (annulatie & bijstand)

Premie per persoon: € 40

Vakantiepakket met bagage :
*Medische kosten tot € 1.000.000
*Bagage tot € 1.250/persoon
*Annulering

Boek deze reis