4 dagen BEIERSE WOUD – Passau

Datum: 23 augustus 2018

 

Prijs: € 370 in vol pension
[print_button]

Tussen de Donau en de Tsjechische grens ligt het Beierse Woud dat samen met het Boheemse woud één van de meest uitgestrekte bosgebieden van Midden-Europa is. De natuurlijke vegetatie van dit glooiende land heeft de moderne tijden goed doorstaan en met de creatie van diverse nationale parken wordt de natuur voorgoed beschermd. Naast bossen zijn er ook charmante stadjes te ontdekken, die hun ambachten en tradities koesteren. De sfeer van onthaasting, die de streek uitstraalt is ook haar uithangbord geworden en sluit perfect aan bij het wellnessklimaat… 

Verblijf in Windorf an der Donau : Zum Goldenen Anker***
Het hotel bevindt zich direct aan de schilderachtige oeverpromenade van de Donau. Verblijf in een sfeervol familiehotel met een lange traditie. Moderne kamers met douche/wc, haardroger, tv. ’s Morgens uitgebreid ontbijtbuffet. Goede burgerlijke keuken. Overdekt zwembad en sauna (gratis). Wandel- en fietsfaciliteiten. Wellnessarrangementen (facultatief en ev. vooraf rechtstreeks te boeken).

1ste dag : Heenreis
Uw vertrekplaats. We doorkruisen Duitsland via de autosnelwegen over Aken – Keulen – Frankfurt (omgeving vrij middagmaal) –  Würzburg -Nürnberg – Regensburg tot Deggendorf, de poort naar het Beierse Woud. Onze laatste etappe voert zuidwaarts langs het Beierse Woud voorbij Vilshofen tot Windorf (avondmaal en overnachting).

2de dag
Windorf (ontbijt). Vrije voormiddag om te fietsen, wandelen, zwemmen of liever wellness?Middagmaal in uw hotel. In de namiddag maken we een rondrit door de prachtige natuur van het Beierse Woud tot aan de Tsjechische grens. Bezoek aan het Freilichtmuseum van Finsterau, dat een idee geeft hoe de mensen vroeger leefden in deze onherbergzame streek. Verschillende boerderijtypes en de demonstratie van oude ambachten brengen het verleden weer tot leven.
Windorf (avondmaal en verblijf)

3de dag
Windorf (ontbijt). ’s Morgens maken we een uitstap naar Passau, de barokke stad aan de Oostenrijkse grens. We nemen de tijd op de oude stad te verkennen en te wandelen langs de oevers van de Donau. Middagmaal in ons hotel en vrije namiddag.
Windorf (avondmaal en verblijf)

4de dag
: Terugreis
Windorf (ontbijt) We verlaten het Beierse Woud via Deggendorf en rijden via Nürnberg – Würzburg (omgeving middagmaal) – Frankfurt – Aken  naar België en onze vertrekplaatsen.

Memo:

*Vol pension vanaf 1ste avondmaal tot en met middagmaal 4de dag.
*Alle kamers met bad/douche en wc.
*Ingangen niet inbegrepen
*Zwembad en sauna inbegrepen
* Wellness niet inbegrepen : zie hotelbrochure
*Fietsverhuur in Windorf : vanaf € 11/dag
*Toeslag singel : € 25

 

 

 

Van Eyken Tours raadt u aan een reisverzekering te onderschrijven bij MAPFRE ASSISTANCE.
Wij stellen u de formule assistance voor (annulatie & bijstand)

Premie per persoon:
€3 per dag voor reizen onder de € 500
€4 per dag voor reizen boven de € 500

Formule Assistance
Medische kosten tot € 25.000
Bagage tot € 500 / € 750
Reisongevallen tot € 7.500
Annulering tot € 500 / € 750

Boek deze reis