3 dagen RUDESHEIM

Datum: 13 juli 2018

 

Prijs: € 285 in vol pension
[print_button]

Uw hotel in Rüdesheim: Hotel Trapp.
Het hotel is rustig gelegen in het centrum op  50 m van het marktplein. Het is een gezellig en warm hotel met een uitstekende keuken. De  kamers zijn stijlvol ingericht en beschikken over alle comfort.

 1ste dag : heenreis
Uw vertrekplaats – via de autosnelweg gaan we over Aken – Kerpen en Bad Neuenahr naar Linz, het kleurrijke stadje aan de Rijn. We houden hier onze middagpauze en nemen de tijd voor een wandeling langs de schilderachtige vakwerkhuizen en middeleeuwse stadsmuren. Daarna gaat het verder richting Koblenz, één van de oudste steden van Duitsland aan de samenvloeiing van de Rijn en de Moezel. Korte stop voor een wandeling langs de Rijn- en Moezelpromenade tot aan het Deutsche Eck. Onze laatste etappe tot Rüdeheim gaat langs het mooiste deel van de Rijn, waar steile wijnbergen, stoere burchten en charmante  Rijnstadjes elkaar op harmonische wijze afwisselen.
Rüdesheim (avondmaal en overnachting).

2de dag
Rüdesheim (ontbijt). In de voormiddag gaan we op verkenning in Rüdesheim. Daarna nemen we de zetellift die ons brengt tot aan de voet van het Niederwald-monument boven op de wijnheuvels buiten Rüdesheim. We genieten er van een uniek panorama op Rüdesheim, de Rijn en de omliggende wijnstreek. Middagmaal in ons hotel.
Na de middag gaan we over Assmanshausen – Loch – De Wispervallei – Bad Schwalbach en Schlangenbad naar Wiesbaden, de grootste en mooiste bronnenbadplaats van Duitsland. Vrij bezoek aan de stad, die zich vooral al wandelend langs zijn mooie parken, ruime straten en kuurgebouwen laat genieten. Terug via Griesheim naar Rüdesheim. Na het avondmaal in ons hotel kunnen we nog genieten van de Duitse ‘Gemutlichkeit’ in de Drosselgasse.

3de dag : terugreis
Rüdesheim (ontbijt). ’s Morgens maken we een uitstapje naar de stad Mainz.
Prachtige barokke gebouwen, adelijke paleizen en de machtige dom vertellen er verhalen uit de tijd van de keurvorsten. Na het bezoek verlaten we de Rijnvallei en doorkruisen we het oude Hunsrückgebergte in de richting van de Moezelvallei. Middagmaal in het pittoreske stadje Veldenz. Onze laatste etappe gaat via Wittlich – Bitburg – St Vith en Luik terug naar onze vertrekplaatsen.

Memo:

  • Toegangsgelden niet inbegrepen
  • Alle kamers met bad/douche en wc.
  • Toeslag singel : € 45
  • Dienstvergoeding chauffeur inbegrepen

Van Eyken Tours raadt u aan een reisverzekering te onderschrijven bij MAPFRE ASSISTANCE.
Wij stellen u de formule assistance voor (annulatie & bijstand)

Premie per persoon:
€3 per dag voor reizen onder de € 500
€4 per dag voor reizen boven de € 500

Formule Assistance
Medische kosten tot € 25.000
Bagage tot € 500 / € 750
Reisongevallen tot € 7.500
Annulering tot € 500 / € 750

Boek deze reis