4 dagen WESTERWALD

Datum: 15 augustus 2019

 

Prijs: € 380 in vol pension

Uitgestrekte weilanden, valleien en heuvels, basaltbergen, blauwe meren en rivieren bepalen het beeld van het Westerwald. Deze troeven worden vooral in de verf gezet om de wandelaars te bekoren. Er wordt dan ook wat afgewandeld in het Westerwald. En toch ga je de mensenmassa’s niet tegemoet. Het is een heerlijke en rustige bestemming om te ontstressen en eindelijk eens van de natuur te genieten. Wandelaars krijgen de gelegenheid om er flink de vaart in te zetten langs de beste wandelpaden van Duitsland. Maar de bus draagt natuurlijk zijn steentje bij om u ook naar de mooiste plekjes van het Westerwald te brengen en om de minder sportieven een handje toe te steken…

Verblijf in Hotel Rückert in Nistertal.
Gemoedelijk familiehotel, centraal gelegen in Nistertal. Verzorgde kamers voorzien van douche, toilet en TV. Het hotel beschikt ook over restaurant, bar, overdekt zwembad en sauna. Goede burgerlijke keuken.

1ste dag : Heenreis
Uw vertrekplaats. Via de autosnelweg over Aken en Keulen rechtstreeks naar Königswinter, gelegen aan de Rijn en aan de voet van het Siebengebirge. Bezoek aan het pittoreske stadje met de sprookjesachtige Dra-chenburg, die je met de Drachenfelsbahn kunt bereiken. Vrij middagmaal ter plaatse. Na het bezoek duiken we het Westerwald in en via een toeristische route bereiken we het merengebied van Dreifelder Weiher. Gelegenheid tot wandeling aan het meer. Verder naar Nistertal (avondmaal en overnachting).

2de dag – halve daguitstappen
Nistertal (ontbijt). Na het ontbijt rijden we naar de vlakbij gelegen cisterciënzerabdij van Marienstatt. Gelegenheid tot het bezoek aan de kerk van de abdij. Wandelaars kunnen ook een wandelpad volgen van 1800 m met infopanelen over de abdij en haar omgeving. Middagmaal in ons hotel. In de namiddag trekken we naar het Stoffelpark, gebouwd op een voormalig industriecomplex, waar we alles vernemen over de geschiedenis van de basaltwinning en de verwerking van dit gesteente. Eeuwenlang waren dit belangrijke activiteiten in deze streek. Een historische reconstructie besteedt onder andere ook aandacht aan de harde werkomstandigheden destijds. Voor de sportieven is er rond het park een 10 km lange wandelweg aangelegd.
Nistertal (avondmaal en overnachting)

3de dag – halve daguitstappen
Nistertal (ontbijt) In de voormiddag wandelen we van Nistertal naar het kuurstadje Bad Marienberg. Bij aankomst worden uw voeten weer als nieuw na een wandeling op het blotevoetenpad in het kuurpark: 18 verschillende soorten bodembedekking wisselen elkaar hier af. Aan het pad grenst de apothekerstuin, waarin meer dan 100 planten groeien. Wie wandelen liever aan anderen overlaat, komt mee met de bus naar Bad Marienberg. ’s Middags komen we met de bus samen naar het hotel terug voor het middagmaal. In de namiddag rijden we naar het historische stadje Hachenburg met zijn schilderachtige marktplein en zijn sfeervolle straatjes met vakwerkhuizen. Vrije tijd naar eigen keuze (shoppen, wandelen, openluchtmuseum)
Nistertal (avondmaal en overnachting)

4de dag : Terugreis
Nistertal (ontbijt). We verlaten Nistertal na het ontbijt en rijden westwaarts naar Sayn aan de rand van het Westerwald. We brengen er een bezoek aan  het romantische kasteelpark met de gerenommeerde vlindertuin. Middagmaal op het domein. Na het middagmaal vangen we de terugreis aan via de autosnelweg over Keulen en Aken naar België en onze vertrekplaatsen.

Memo:

  • Vol pension vanaf 1ste avond tot en met middagmaal 4de dag
  • Toegangsgelden  inbegrepen volgens programma
  • Alle kamers met bad/douche en wc.
  • Toeslag singel : € 55

Van Eyken Tours raadt u aan een reisverzekering te onderschrijven bij MAPFRE ASSISTANCE.
Wij stellen u de formule assistance voor (annulatie & bijstand)

Premie per persoon:
€4 per dag voor reizen onder de € 500, met een minimum van € 10
€5 per dag voor reizen boven de € 500, met een minimum van € 10

Formule Assistance
Medische kosten tot € 25.000
Bagage tot € 500 / € 750
Reisongevallen tot € 7.500
Annulering tot € 500 / € 750

Boek deze reis