3 dagen WESTERWALD

Datum: 14 augustus 2021

 

Prijs: € 295 in vol pension

Uitgestrekte weilanden, valleien en heuvels, basaltbergen, blauwe meren en rivieren bepalen het beeld van het Westerwald. Deze troeven worden vooral in de verf gezet om de wandelaars te bekoren. Er wordt dan ook wat afgewandeld in het Westerwald. En toch ga je de mensenmassa’s niet tegemoet. Het is een heerlijke en rustige bestemming om te ontstressen en eindelijk eens van de natuur te genieten. 

Verblijf in Hotel Rückert in Nistertal.
Gemoedelijk familiehotel, centraal gelegen in Nistertal. Verzorgde kamers voorzien van douche, toilet en TV. Het hotel beschikt ook over restaurant, bar, overdekt zwembad en sauna. Goede burgerlijke keuken.

1ste dag : Heenreis
Uw vertrekplaats. Via de autosnelweg over Aken rechtstreeks naar Keulen. We nemen de tijd om deze stad te ontdekken die geldt als één van de grootste en oudste steden van Duitsland. Een wandeling door de voorbeeldig heropgebouwde oude stad is een must, net als een bezoek aan de reusachtige gotische dom. Vrij middagmaal in de stad. Na het bezoek aan Keulen rijden we verder richting Westerwald. We ronden de namiddag in stijl af met een bezoek aan de cisterciënzerabdij van Marienstatt met haar vroeggotische kerk, mooi aangelegde tuinen en uitnodigende wandelpaden rond het domein. Verder naar Nistertal (avondmaal en overnachting).

2de dag
Nistertal (ontbijt). In de voormiddag brengen we een bezoek aan het nabijgelegen kuurstadje Bad Marienberg. We houden er een stop aan het kuurpark voor een wandeling op het blotevoetenpad waar 18 verschillende soorten bodembedekking elkaar afwisselen. Een koud voetbad à la Kneipp zorgt voor de touche finale. Als we na de wandeling weer op de bus stappen naar ons hotel, voelen onze voeten als nieuw aan! Middagmaal in ons hotel. In de namiddag trekken we naar het Stoffelpark, gebouwd op een voormalig industriecomplex, waar we alles vernemen over de geschiedenis van de basaltwinning en de verwerking van dit gesteente. Eeuwenlang waren dit belangrijke activiteiten in deze streek. Een historische reconstructie besteedt onder andere ook aandacht aan de harde werkomstandigheden destijds…
Nistertal (avondmaal en overnachting)

3de dag : Terugreis
Nistertal (ontbijt). We verlaten Nistertal na het ontbijt en rijden westwaarts naar Sayn aan de rand van het Westerwald. We brengen er een bezoek aan het barokke gravenkasteel en het romantische kasteelpark met de gerenommeerde vlindertuin. Onze laatste stop houden we in Koblenz, een gemoedelijke stad, mooi gelegen aan de samenvloeiing van de Rijn en de Moezel. Middagmaal ter plaatse. Na het middagmaal vangen we de terugreis aan via de autosnelweg over Keulen en Aken naar België en onze vertrekplaatsen.

Memo:

  • Vol pension vanaf 1ste avond tot en met middagmaal 3de dag
  • Toegangsgelden  inbegrepen volgens programma
  • Alle kamers met bad/douche en wc.
  • Toeslag singel : € 40
  • Dienstvergoeding chauffeur inbegrepen

Van Eyken Tours raadt u aan een reisverzekering te onderschrijven bij VAB
Wij stellen u de formule “Vakantiepakket met bagage” voor (annulatie & bijstand)

Premie per persoon: € 40

Vakantiepakket met bagage :
*Medische kosten tot € 1.000.000
*Bagage tot € 1.250/persoon
*Annulering

Boek deze reis