3 dagen RUDESHEIM – kerstreis

Datum: 9 december 2018

 

Prijs: € 285 in vol pension
[print_button]

Uw hotel in Rüdesheim : hotel Trapp
Het hotel is rustig gelegen in het centrum op 50 m van het marktplein. Het is een gezellig en gastvrij hotel met een uitstekende keuken. De kamers zijn stijlvol ingericht en beschikken over alle comfort.

 1ste dag : HEENREIS
Uw vertrekplaats – via de autosnelweg gaan we over Aken – Kerpen naar Koblenz, één van de oudste steden van Duitsland aan de samenvloeiing van de Rijn en de Moezel. We nemen de tijd voor een wandeling langs de Rijn- en Moezelpromenade tot aan het Deutsche Eck en genieten van de sfeervolle kerstmarkt. Vrij middagmaal.  Onze laatste etappe gaat langs het mooiste traject van de Rijn, waar steile wijnbergen, ongenaakbare burchten en charmante Rijnstadjes elkaar op harmonische wijze afwisselen.   Rüdesheim (avondmaal en overnachting).

 2de dag
Rüdesheim (ontbijt). ’s Morgens gaan we op verkenning in Rüdesheim, het meest bekende wijnstadje aan de Rijn. Bezoek aan de oude stadskern en de Drosselgasse met de wijnhuizen. Aansluitend bezoeken we ook het unieke muziekinstrumentenmuseum in Rüdesheim.   Middagmaal in ons hotel.
In de namiddag brengen we een bezoek aan de gezellige Weinachtsmarkt der Nationen van  Rüdesheim.  Aan 120 stalletjes presenteren 12 verschillende landen hun typische kerstgebruiken.
Op het marktplein kunnen we de grootste kerststal van Europa met levensgrote figuren bewonderen.

Rüdesheim (avondmaal en overnachting).

 3de dag : TERUGREIS
Rüdesheim (ontbijt) In de voormiddag doen we een nog een uitstapje naar Mainz. Prachtige barokke gebouwen, adellijke paleizen en de machtige dom vertellen er verhalen uit de tijd van de keurvorsten.
Terug naar ons hotel voor het middagmaal. Daarna vatten we de terugreis aan. Onderweg brengen we nog een bezoek aan de benedictijnenabdij van Maria Laach aan de Laacher See. Dit meer is ontstaan in de krater van een uitgewerkte vulkaan. De basilika is een indrukwekkend gebouw met schitterende beeldhouwwerken en bevat het praalgraf van Palsgraaf Hendrik II.
Via de autosnelwegen bereiken we opnieuw onze vertrekplaatsen.

Memo:

  • Toegangsgelden niet inbegrepen
  • Alle kamers met bad/douche en wc.
  • Toeslag singel : € 45
  • Dienstvergoeding chauffeur inbegrepen

 

Van Eyken Tours raadt u aan een reisverzekering te onderschrijven bij MAPFRE ASSISTANCE.
Wij stellen u de formule assistance voor (annulatie & bijstand)

Premie per persoon:
€3 per dag voor reizen onder de € 500
€4 per dag voor reizen boven de € 500

Formule Assistance
Medische kosten tot € 25.000
Bagage tot € 500 / € 750
Reisongevallen tot € 7.500
Annulering tot € 500 / € 750

Boek deze reis