3 dagen RUDESHEIM

Datum: 26 november 2021

 

Prijs: € 325 in vol pension

Uw hotel in Rüdesheim : hotel Trapp
Het hotel is rustig gelegen in het centrum op 50 m van het marktplein. Het is een gezellig en gastvrij hotel met een uitstekende keuken.
De kamers zijn stijlvol ingericht en beschikken over alle comfort.

 1ste dag : HEENREIS
Uw vertrekplaats – via de autosnelweg gaan we over Aken – Kerpen naar Koblenz, één van de oudste steden van Duitsland aan de samenvloeiing van de Rijn en de Moezel. We nemen de tijd voor een wandeling langs de Rijn- en Moezelpromenade tot aan het Deutsche Eck. Aansluitend vrije tijd voor een bezoek aan de kerstmarkt en vrij middagmaal.
Onze laatste etappe gaat langs het mooiste traject van de Rijn, waar steile wijnbergen, ongenaakbare burchten en charmante Rijnstadjes elkaar op harmonische wijze afwisselen.
Rüdesheim (avondmaal en overnachting).

2de dag
Rüdesheim (ontbijt). In de voormiddag doen we een uitstapje naar Wiesbaden, de elegante hoofdstad van de deelstaat Hessen. Een wandeling langs het historische Kurhaus, de Kochbrunnen die 67°C halen en het schitterende Staatstheater overtuigt ons van het grootse verleden van Wiesbaden als kuuroord en keizerstad.  Middagmaal onderweg.
In de namiddag brengen we een bezoek aan de gezellige Weinachtsmarkt der Nationen van  Rüdesheim.  Aan 120 stalletjes presenteren 12 verschillende landen hun typische kerstgebruiken. Op het marktplein kunnen we de grootste kerststal van Europa met levensgrote figuren bewonderen.
Rüdesheim (avondmaal en overnachting).

3de dag : TERUGREIS
Rüdesheim (ontbijt). ’s Morgens gaan we nog op ontdekking in de wereld van de wijndegustaties.
De RheinWeinWelt in Rüdesheim is een plaatselijk initiatief waarbij wijnboeren hun krachten bundelen om hun wijn een grotere bekendheid en waardering te geven.
Door middel van jetons gaat iedereen op zoek naar het lekkerste wijntje!  Degustatie 10 wijnen inbegrepen. Middagmaal onderweg.
Na het middagmaal vatten we de terugreis aan. Onderweg houden we nog een stop in het charmante stadje Eltville, ooit de zomerresidentie van de Mainzer keurvorsten.
Via de autosnelwegen bereiken we opnieuw onze vertrekplaatsen.

Memo:

  •  Vol pension vanaf 1ste avond t/m laatste middag
  • Alle kamers met bad/douche en wc
  •  Degustatie Rheinweinwelt inbegrepen
  • Toeslag singel : € 45
  • Dienstvergoeding chauffeur inbegrepen

Van Eyken Tours raadt u aan een reisverzekering te onderschrijven bij VAB
Wij stellen u de formule “Vakantiepakket met bagage” voor (annulatie & bijstand)

Premie per persoon: € 40

Vakantiepakket met bagage :
*Medische kosten tot € 1.000.000
*Bagage tot € 1.250/persoon
*Annulering

Boek deze reis