3 dagen MOEZEL

Datum: 1 mei 2019

 

Prijs: € 255 in vol pension

Samen met de Rijnstreek is de Moezelvallei één van de bekoorlijkste vakantiegebieden van Duitsland. De Moezel vleit zich grillig door een adembenemend landschap, dat bezaaid is met schilderachtige stadjes, die vaak door indrukwekkende burchten gedomineerd worden. De streek ademt heroïsche verhalen van lang geleden, al of niet voorzien van een flinke dosis romantiek…

Uw hotel in Kinheim : hotel Pohl

 1ste dag : heenreis
Uw vertrekplaats  – via de autosnelwegen rijden we over Luik, St. Vith en Bitburg naar Trier, waar we kennis maken met de Romeinen, de Franken, de kluizenaar Simeon, keizer Con-stantijn de Grote en Karl Marx… In de oudste stad van Duitsland staan we in bewondering voor de Dom, de Basilica, de Porta Nigra en de Marktkirche. Na het vrij middagmaal ter plaatse vertrekken we voor een rit langs de Moezel met haar steile hellingen getooid met duizenden wijnstokken tot Kinheim. Tientallen gezellige wijndorpjes trekken onderweg aan ons oog voorbij, terwijl we vanop de Panoramastrasse een enig zicht hebben op de Moezelvallei.
Kinheim (avondmaal en overnachting)

2de dag
Kinheim (ontbijt). In de voormiddag gaan we al wandelend op verkenning door de wijngaarden naar het pittoreske stadje Kröv. Dit stadje met de mysterieuze naam behoorde ooit tot het Cröver Reich, dat rechtstreeks onder de keizer viel. Geestelijke en wereldlijke heren vochten hier hoofdzakelijk om het bezit van de vruchtbare zuidelijke wijngaarden. Talrijke luisterrijke vakwerkhuizen en oude wijnboerderijen getuigen van de rijkdom van het oude Kröv. Middagmaal in ons hotel. ’s Namiddags brengt de bus ons naar Traben-Trarbach waar we inschepen voor een boottocht naar Bernkastel-Kues, gelegen tussen de edelste Moezel-wijnbergen. We nemen er de tijd voor een wandeling langs de Cusanuskerk, het middeleeuwse marktplein en de sprookjesachtige dorpskern. Kinheim (avondmaal en overnach-ting).

3de dag
Kinheim (ontbijt). Na het ontbijt verlaten we Kinheim en volgen we de Moezel tot Beilstein, één van de mooiste stadjes aan de Moezel, dat al vaak als filmdecor gediend heeft en derhalve het Doornroosje van de Moezel wordt genoemd. Middagmaal onderweg. We sluiten onze reis af met een bezoek aan Cochem met zijn imposante 12de eeuwse burcht. Via Mayen en de autosnelweg over Kerpen en Aken rijden we naar België terug.

Memo:

  •  Vol pension vanaf 1ste avond t/m laatste middag
  • Alle kamers met bad/douche en wc
  •  Toegangsgelden niet inbegrepen
  • Toeslag singel : € 25

Van Eyken Tours raadt u aan een reisverzekering te onderschrijven bij MAPFRE ASSISTANCE.
Wij stellen u de formule assistance voor (annulatie & bijstand)

Premie per persoon:
€4 per dag voor reizen onder de € 500, met een minimum van € 10
€5 per dag voor reizen boven de € 500

Formule Assistance
Medische kosten tot € 25.000
Bagage tot € 500 / € 750
Reisongevallen tot € 7.500
Annulering tot € 500 / € 750

Boek deze reis