4 dagen MOEZEL

Datum: 11 juli 2021

 

Prijs: € 375 in vol pension

Samen met de Rijnstreek is de Moezelvallei één van de bekoorlijkste vakantiegebieden van Duitsland. De Moezel vleit zich grillig door een adembenemend landschap, dat bezaaid is met schilderachtige stadjes, die vaak door indrukwekkende burchten gedomineerd worden. De streek ademt heroïsche verhalen van lang geleden, al of niet voorzien van een flinke dosis romantiek…

Uw hotel in Kinheim : hotel Pohl

 1ste dag : heenreis
Uw vertrekplaats – via de autosnelwegen rijden we over Luik, St. Vith en Bitburg naar Trier, waar we kennis maken met de Romeinen, de Franken, de kluizenaar Simeon, keizer Constantijn de Grote en Karl Marx… In de oudste stad van Duitsland staan we in bewondering voor de Dom, de Basilica, de Porta Nigra en de Marktkirche. Na het vrij middagmaal ter plaatse vertrekken we voor een rit via Piesport langs de Moezel met haar steile hellingen getooid met duizenden wijnstokken tot Kinheim. Tientallen gezellige wijndorpjes trekken onderweg aan ons oog voorbij. Op de Panoramastrasse hebben we een enig zicht over de Moezelvallei.
Kinheim (avondmaal en overnachting)

2de dag
Kinheim (ontbijt). In de voormiddag gaan we al wandelend op verkenning door de wijngaarden naar het pittoreske stadje Kröv. Dit stadje met de mysterieuze naam behoorde ooit tot het Cröver Reich, dat rechtstreeks onder de keizer viel. Geestelijke en wereldlijke heren vochten hier hoofdzakelijk om het bezit van de vruchtbare zuidelijke wijngaarden. Talrijke luisterrijke vakwerkhuizen en oude wijnboerderijen getuigen van de rijkdom van het oude Kröv. Middagmaal in ons hotel.
’s Namiddags brengt de bus ons naar Traben-Trarbach waar we inschepen voor een boottocht (factulatief) naar Bernkastel-Kues, gelegen tussen de edelste Moezelwijnbergen. We nemen er de tijd voor een wandeling langs de Cusanuskerk, het middeleeuwse marktplein en de sprookjesachtige dorpskern.
Kinheim (avondmaal en overnachting).

3de dag
Kinheim (ontbijt).’s Morgens rijden we door het heuvelachtige landschap van het Nationaal Park Hunsrück-Hochwald naar Kirschweiler, voor het bezoek aan een edelsteenslijperij. Tijdens de rondleiding komt u alles te weten over het winnen en de bewerking van mineralen en edelstenen. Aansluitend typisch en traditioneel bereid middagmaal ter plaatse. In de namiddag gaan we verder op verkenning in de buurt en houden we een stop in Herrstein. een pittoresk plaatsje met een stemmig historisch centrum. Daarna rijden we via de edelsteenroute naar Idar Oberstein, Europees centrum van de edelsteen- en diamantbewerking. We brengen er onder andere een bezoekje aan de markante Felsenkirche, ooit als vestingkerk in de rotsen gebouwd. Kinheim (avondmaal en overnachting)

4de dag : Terugreis
Kinheim (ontbijt). Na het ontbijt verlaten we Kinheim en volgen we de Moezel tot Beilstein, één van de mooiste stadjes aan de Moezel, dat al vaak als filmdecor gediend heeft en derhalve het Doornroosje van de Moezel wordt genoemd. Middagmaal onderweg. We sluiten onze reis af met een bezoek aan Cochem met zijn imposante 12de eeuwse burcht. Via Mayen en de autosnelweg over Kerpen en Aken rijden we naar België terug.

Memo:

  •  Vol pension vanaf 1ste avond t/m laatste middag
  • Alle kamers met bad/douche en wc
  •  Toegangsgelden edelsteenslijperij inbegrepen
  • Toeslag singel : € 20
  • Dienstvergoeding chauffeur inbegrepen

Van Eyken Tours raadt u aan een reisverzekering te onderschrijven bij VAB
Wij stellen u de formule “Vakantiepakket met bagage” voor (annulatie & bijstand)

Premie per persoon: € 40

Vakantiepakket met bagage :
*Medische kosten tot € 1.000.000
*Bagage tot € 1.250/persoon
*Annulering

Boek deze reis