3 dagen ARDENNEN – La Gleize

Datum: 2 juli 2018

 

Prijs: € 280 in vol pension

Een uitstapje naar de Ardennen staat altijd garant voor een portie rust in gezelschap van een brok ongerepte natuur. We verblijven in de Luikse Ardennen die een grote variatie qua landschappen en reliëf te bieden hebben. Vanuit onze uitvalsbasis nabij de watervallen van Coo trekken we op verkenning. Ook de wandelaars komen aan hun trekken : ons hotel is een ideaal vertrekpunt voor schitterende wandelingen in de uitnodigende natuur. Ontspanning verzekerd!

Uw hotel in La Gleize: Aux Ecuries de la Reine
U verblijft te midden de natuur in het Ardeense dorpje La Gleize op enkele km van Coo.
Gezellig familiehotel in Ardeense stijl.

 1ste dag : Heenreis
Uw vertrekplaats – via de autosnelweg rechtstreeks naar Luik en verder naar het Amerikaans militair kerkhof van Henri-Chapelle. Op deze indrukwekkende site liggen 7989 Amerikaanse militairen begraven, die gesneuveld zijn tijdens het Ardennenoffensief (korte stop). Daarna rijden we verder via Eupen (vrij middagmaal) naar de Stuwdam van de Gileppe, eind 19de eeuw gebouwd om de textielindustrie in Verviers en omgeving van bruikbaar water te voorzien. Na een korte stop gaat het verder via de Baraque Michel, met 674m één van de hoogste toppen van België naar Malmedy in de Oostkantons. We nemen de tijd om deze stad te verkennen met haar statige kathedraal en rijke tradities. Via Stavelot verder naar La Gleize.
La Gleize (avondmaal en overnachting)

2de dag :
La Gleize (ontbijt). Begeleide wandeling van ca 5 km doorheen de bossen van de Amblèvevallei naar Coo voor een bezoek aan de beroemde watervallen. Terug naar La Gleize per autocar. Wie niet van wandelen houdt, gaat direct met de bus mee naar Coo of blijft in La Gleize voor een bezoek aan het oorlogsmuseum December 44. Middagmaal in La Gleize.

In de namiddag rijden we richting groothertogdom Luxemburg, naar de trendy shopping mall van Massen.  Via de Salmvallei terug naar La Gleize.
La Gleize (avondmaal en overnachting)

3de dag: Terugreis
La Gleize (ontbijt). Vrije voormiddag om te wandelen of om een bezoek te brengen aan het oorlogsmuseum December 44 in La Gleize, dat het Ardennenoffensief als onderwerp heeft.
Middagmaal in La Gleize. Daarna vangen we de terugreis aan via Remouchamps en Luik naar onze vertrekplaatsen.

[print_button]

Memo:

  • Vol pension vanaf 1ste avondmaal t/m middagmaal 3de dag
  • Drank aan tafel niet inbegrepen
  • Alle kamers met bad/douche en wc.
  • Uitstappen inbegrepen
  • Toegangsgelden niet inbegrepen
  • Toeslag eenpersoonskamer : € 60

 

Van Eyken Tours raadt u aan een reisverzekering te onderschrijven bij MAPFRE ASSISTANCE.
Wij stellen u de formule assistance voor (annulatie & bijstand)

Premie per persoon:
€3 per dag voor reizen onder de € 500
€4 per dag voor reizen boven de € 500

Formule Assistance
Medische kosten tot € 25.000
Bagage tot € 500 / € 750
Reisongevallen tot € 7.500
Annulering tot € 500 / € 750

Boek deze reis